Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 27 Ağustos 2014 - 11:23 Yorum: 0

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Festivalin açılışı, 30 Ağustos Cumartesi akşamı "Aida" operası ile yapılacak

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

ANTALYA (AA) - 21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Aida" operası ile başlayacak. 

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek festivalin 30 Ağustos'taki açılışında sanatseverlerle buluşacak eser, Aytaç Manizade tarafından sahneye konulacak.

Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo'nun üstlendiği eserde, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Ayşegül Alev imzasını taşıyor. Koro şefliğini Hans Joachim Gallus'un yaptığı eserde, koreografi Uğur Seyrek'e, ışık tasarımı ise Müfit Özbek'e ait.

Antik tiyatronun tarihi atmosferinde sahnelenecek eserde, "Amneris" rolünde Fransız mezzo-soprano Elena Gabouri, "Aida" rolünde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Evren Ekşioğlu, "Radames" rolünde İspanyol tenor Enrique Ferrer, "Ramfis" rolünde kariyerini ABD'de sürdüren bas Burak Bilgili, "Mısır Firavunu" rolünde bas Hasan Alptekin, "Amonasro" rolünde bariton Tamer Peker, "Haberci" rolünde tenor Serkan Taylan ve "Rahibe" rolünde soprano Filiz Güneş sahne alacak. 

Solistlere İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek.

Giuseppe Verdi tarafından bestelenen eserde, Etiyopyalı Prenses Aida ile Mısırlı genç savaşçı Ramades'in hüzünlü aşkları konu alınıyor.

Eserde, Aida'nın kendi ülkesinde yakalandıktan sonra bir köle olarak Mısır'a getirilmesi, Mısır Ordusu komutanı Ramades'in Aida'ya olan aşkı ile Firavun'a olan sadakati arasında kalması, Firavun'un kızı Amneris'in Ramades'e olan karşılıksız aşkı ve Aida'nın ülkesini kurtarmak için yaşadığı çelişkiler işleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber