Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 13 Haziran 2015 - 20:04 Yorum: 0

21. Yeşilyurt Kültür Kiraz ve Spor Festivali Başladı

Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin 21'ncisi açılış töreniyle başladı.

21. Yeşilyurt Kültür Kiraz ve Spor Festivali Başladı

MALATYA - Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin 21'ncisi açılış töreniyle başladı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından tertip edilen 21. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali düzenlenen törenle başladı. Festivalde iki gün boyunca birbirinden fraklı birçok etkinlik var.

Gündüzbey Atapark’ta kortej yürüyüşü ile başlayan festival, (çırmıhtı) merkez atılgan park yanındaki güreş sahasında protokol konuşmaları, spor gösterileri ve okçuların gösterisi ile devam etti.

İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Yeşilyurt Belediyesinin daveti üzerine İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden festivali izlemek üzere Malatya’ya gelen medya mensupları ve misafirlerin yanısıra, Sivas Göktürk ve Ankara Altınyayla Kulüplerine bağlı profesyonel okçu takımları, Yazıhan İlçesinden katılan atlı gruplarının katıldığı kortej yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Osmanlı dönemini hatırlatan giyimleri ile dikkat çeken profesyonel okçu takımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Beş yaşındaki sporcusu Ilgaz Beysun'un okla yaptığı gösteri ve Halk Oyunları ekibi tarafından sergilenen yöresel oyunlar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Sabah saatlerinden itibaren Yeşilyurt Meydanında çalılan davullar ve çekilen halaylarla şenlik havasında başlayan Festivalin açılış töreni bugün “Yeşilyurt Her Mevsim Güzel” fotoğraf sergi açılışı, Masa Tenisi karşılaşmaları, Futbol Turnuvası Final karşılaşması, Cirit Gösterisi, Bisikletli Fener Alayı, Yöresel Yemek İkramları ve Mustafa Ceceli konseri ile devam edecek.

21. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali Açılış Törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, AK Parti Milletvekillerinden Mustafa Şahin ve Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya İl Meniye Müdürü Dr. Ömer Urhal, Yeşilyurt Eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, İlçe Belediye Başkanları, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, İl dışından gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı. Bu yıl festival özel davetlisi olarak İstanbul İlçe Belediyelerinin Basın Danışmanları ve Müdürleri katıldı.

BABAHANOĞLU,”FESTİVALLER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Festivallerin sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Kiraz Festivalinde taşların yerine oturduğunu ifade eden Kaymakam Babahanoğlu, “Yaklaşık 23 yıldır bu festivalde taşlar yerine oturdu, kayısı festivalimizle beraber Malatya’mızın tanıtımında çok büyük etkisi ve önemi var. Festivalimiz sadece spor ve kiraz festivali değil, sosyal içeriği olan yaklaşık 160 çocuğumuzun sünnet edileceği, 16 ailemizin nikâhını yapıp baştan aşağıya giydireceğimiz önemli bir festival olarak görüyoruz. Bunun yanı sıra gurbetten sılaya buluşmayı sağlayan Festivalimiz sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden bir tanesidir. İstanbul ve Malatya’daki Yeşilyurtlularla birlikte hareket ederek, devletimizin ve onların imkânlarını birleştirerek, vatandaşlarımıza sunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

Bu Yıl 21.ncisi düzenlenen Kültür, Kiraz ve Spor Festivalini düzenledikleri için çok mutlu olduklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, gelecek yıllarda Festivali geliştirerek, yenilemeye devam edeceklerini söyledi.

POLAT, “FESTİVALİMİZ ÖRNEK OLACAK”

Festival için Yeşilyurt’a gelen ve kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek söze başlayan Başkan Polat, “ Allaha şükürler olsun Festivalimizin bu sene 21.ncisi düzenlemenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. İlçe Kaymakamlığımız, Yeşilyurtlular Derneği ve Yeşilyurt Belediyesi olarak diğer şehirlere ve ilçelere örnek olması gereken bir Festivali sizlerle buluşturduğumuz için sevinçliyiz. Böylesine büyük bir kalabalık önünde festivalimizi yapmak bizim için gurur vesilesidir. Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İl dışından gelen kıymetli misafirlerimiz, medya mensuplarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Temsilcileri, Muhtarlarımız, Meclis üyelerimiz ve çok sayıda vatandaşımızın bu etkinliğimize katılması hepimizi mutlu etmiştir. İnşallah bundan sonrada ileriye adım atarak Festivalimizi geliştirmeye ve yenilemeye devam edeceğiz” dedi.

AKINCI, “BAŞKANIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Zeki Akıncı ise, Festivalin düzenlenmesinde ön ayak olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti. Yeşilyurt’un 300 bine ulaşan nüfusuyla büyük bir ilçe olduğunu belirten Akıncı, “Başkanımız Hacı Uğur Polat gerçekten faydalı ve güzel işler yapıyor. Biz Başkanımızın güzel işler yapacağına eminiz ve hep yanında olacağız “ dedi.

TÜFENKÇİ, “FESTİVALLER TANITIM İÇİN BİR ARAÇ”

Ak Parti Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise, Yeşilyurt’un sosyal ve kültürel değerlerini yaşatmak ve yaygınlaştırmak için böylesine güzel Festivallerin bir araç olduğunu ifade etti ve Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

ŞAHİN, “FESTİVALLER BİZİM HAYATIMIZDA FARKLI BİR YERE SAHİP”

Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin ise” Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a böylesine güzel bir Festival organize ettikleri için teşekkür ediyorum. Festivaller bizim hayatımızda farklı bir yere sahip. Yaşamış olduğumuz bölgenin kültürel, sportif, sanatsal faaliyetlerini hem tanıtmak hem de bizden önce almış olduğumuz bu değerli mirası bizden sonraki nesillere aktarmanın güzel bir fırsatı olarak görmek lazım” dedi.

KAMÇI, “MALATYA NİMETİN SEMBOLLEŞTİĞİ BOLLUK VE BEREKET DİYARI”

Yeşilyurt’un dalbastı kirazının sınırları aşan bir üne sahip olduğunu belirten Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise “ Cennet Vatanımızın müstesna şehri Malatya’mız kayısının başkenti olmasının yanı sıra her köşesinde ayrı bir nimetin sembolleştiği bir bolluk ve bereket diyarıdır. Arapgir’in üzümü, Hekimhan’ın cevizi, Doğanşehir’in elması ne kadar meşhursa Yeşilyurt’un dalbastı kirazı aynı derecede sınırlarımızın dışına taşan haklı bir üne sahiptir. Örflerini, geleneklerini ve sahip olduğu değerlerini gelecek nesillere aktarma hususunda son derece titiz olan Yeşilyurt halkı lezzeti harika kirazına da itina ile sahip çıkmakta ve tanıtımını başarıyla yapmaktadır” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber