Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

22 Mart Dünya Su Günü

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Keleş, mesajında, su kaynaklarının...

22 Mart Dünya Su Günü

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Keleş, mesajında, su kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasının tüm insanlığın sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Suyun, canlı yaşamının özünü oluştuğunu vurgulayan Keleş, "Dünyadaki nüfus artışı ve sanayileşme dikkate alındığında suyun önemini her geçen gün daha da artacaktır. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda ortak mirasımız olan suyu en sağlıklı şekilde gelecek nesillere aktarmak da tüm insanlığın sorumluluğundadır” ifadesini kullandı.

Suya hizmet etmenin, tüm canlılara hizmet etmek anlamına geldiğini, bu kapsamda uzun vadeli yatırımlar gerçekleştirdiklerini bildiren Keleş, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye’nin ve dünyanın önemli içme suyu kaynakları arasından gösterilen Sapanca Gölü’nün ve şehrimizin sahip olduğu diğer kaynakların korunması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bir yandan sahip olduğumuz kaynakları gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için yatırım yaparken bir yandan da alternatif kaynaklar oluşturuyoruz. Yapımı devam eden Akçay Barajı ve proje aşamasında olan Çamdağı Barajı, şehrimizin yeni içme suyu kaynakları olacak. Mevcut su kaynaklarının korunması ve alternatif kaynak oluşturma projelerinin yanı sıra yeni içme suyu hatları ve arıtma tesisleri inşa ediyoruz."

Keleş, aynı zamanda vatandaşları, su kullanımı konusunda bilinçlendirmek için eğitim programlarına devam ettiklerini belirterek, "SASKİ olarak su kaynaklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Bu kapsamda gerekli hukuki mücadeleyi de veriyoruz. Bu konuda sadece bizim çalışmalarımız asla yeterli olmayacaktır. Canlıların yaşam kaynağı olan suyu korumak için tüm insanlığa görevler düşmektedir. Bu görevlerin başında da su kaynaklarını korumak ve suyu verimli kullanmak gelmektedir. Bu kapsamda 22 Mart Dünya Su Günü’nün su kaynaklarının kullanımı ve korunması için daha bilinçli adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber