Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

22 Mart Dünya Su Günü

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Oral:

22 Mart Dünya Su Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, artan dünya nüfusu ve sanayileşme ile beraber her geçen gün temiz su kaynaklarının kirlendiğini ve miktarın azaldığını bildirdi.

Oral, Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşamsal anlamda tüm canlıların ihtiyaç duyduğu suyun en kıymetli doğal varlık olduğunu belirtti.

Türkiye’nin su potansiyeli açısından hassas kuşakta bulunduğunu, zengin gibi görünse de kişi başına düşen temiz su miktarının Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Rusya ve birçok  Afrika ülkesinden geride bulunduğunu ifade eden Oral, şunları kaydetti:

“Son yıllarda ülke genelinde ve ilimizinde sorun olan  aşırı kimyasal kullanımı ile gerçekleştirilen düşük tenorlu madencilik faaliyetleri temiz su kaynaklarının kirlenmesine neden olan en büyük etkendir. Yine Avrupa devletlerinde ardı ardına kapanmasına karşın ülkemizde açılan kimyasal madde ve deterjan üretim fabrikaları sularımız için yeni riskler anlamına gelmektedir. Artan dünya nüfusu ve sanayileşme ile beraber her geçen gün temiz su kaynaklarımız kirletilmekte ve miktarı azalmaktadır. Bu durum karşısında gelişmiş ülkeler oluşturdukları acil eylem planları ile çözümler üretmektedir. Ülkemizde ise ne yazık ki bu durumun aksine temiz su kaynakları her geçen gün daha fazla kirletilmektedir. Gümüşhane genelinde yapılan ve yapılması planlanan hidro elektrik santraller de (HES) hem bireylerin hem de canlı türlerinin temiz suya ulaşımını engelleyen niteliktedir. Su için her bireyin harekete geçmesi temennisi ile 22 Mart Dünya Su Gününün kutlu olmasını diliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber