Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

22 Mart Dünya Su Günü

DSİ 19. Bölge Müdürlüğünce düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında derece girenlerin ödülleri dağıtıldı

22 Mart Dünya Su Günü

SİVAS (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğünce "22 Mart Dünya Su Günü" kapsamında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında derece girenlerin ödülleri verildi.

Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bölge Müdür Vekili Durmuş Duran, müdürlük toplantı salonunda düzenlenen törende, bu yıl su günü temasının "Su ve Sürdürülebilir Kalkınma" olduğunu belirtti.

Suyun öneminin genç nesiller tarafından bilinmesi ve su kaynaklarının temiz kalması konusunda bilgi düzeyinin artırılması gerektiğine dikkati çeken Duran, "Yerli kaynağımız ve pek çok sektörün ana girdisi suyun kullanımı son derece büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin su kaynaklarından faydalanmak için milli menfaatimizi gözeten bir yaklaşımla su kaynaklarının geliştirilmesini hedefleyen DSİ Genel Müdürlüğümüz, 1954'ten bu yana ülkemizin dört bir tarafına enerji, sulama, içme suyu ve dere ıslahı sektörlerinde ciddi yatırımlar yapmış, bu yatırımlar milletimizin refahına direkt katkı yapmıştır" ifadesini kullandı.

Daha sonra resim yarışmasında birinci olan Eyüpcan Torun, ikinci Şimal Temirpolat, üçüncü Meryem Ungan ile kompozisyon yarışmasında birinci olan Ayşe Rüveyda Budak, ikinci Aybala Aydoğdu ve üçüncü Rabia Ayık ödüllerini aldı.

Törene, Bölge Müdür Yardımcısı Nezih Doğruyol, okul müdürleri, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber