Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

22. Patent Günleri Toplantısı

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Sade:

22. Patent Günleri Toplantısı

KONYA (AA) - Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sade, "Uluslararası boyutta ve yurt dışı tescilli buluşlarımız var. Artık buluşçularımızı 'bunu ekonomik yarara dönüştürelim siz de ülke de dünya da kazansın' diyerek motive etmemiz gerekiyor. Bu konuda heyecana, harekete ihtiyacımız var" dedi.

Sade, Konya Teknokent Konferans Salonu'nda düzenlenen 22. Patent Günleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Teknokent'in 2009 yılından beri devam eden, TÜBİTAK desteğiyle artan patent destek programları olduğunu söyledi. 

Akademisyen, öğrenci ve Teknokent firmalarının buluşlarını hem başvuru aşamasında hem de süreç yönetiminde desteklediklerini belirten Sade, bu alanda çok ciddi boyutta farkındalık oluştuğunu ifade etti.

Tescilli patentlerin de artmaya başladığını dile getiren Sade, şunları kaydetti:

"Buluş sayısı 200'e ulaştı. Uluslararası boyutta ve yurt dışı tescilli buluşlarımız var. Artık buluşçularımızı 'bunu ekonomik yarara dönüştürelim siz de ülke de dünya da kazansın' diyerek motive etmemiz gerekiyor. Bu konuda heyecana, harekete ihtiyacımız var. Bugünkü etkinlikle, patentlerin ticarileştirilmesi, ekonomik hayata kazandırılması ile ilgili hedef güdüyoruz. Umarım bu toplantı bu yönde yol almamıza vesile olur."

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise Konya Teknokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi'nin (TTO) sadece SÜ'ye hizmet vermediğini, bunun dışında KOP Bölgesi illerindeki üniversitelere de hizmet verdiğine işaret etti.

Patent günleri toplantılarının diğer üniversite ve TTO'lara örnek olduğunu aktaran Gökbel, şöyle devam etti:

"Selçuk TTO ve Teknokent'in buluşlar açısından çok iyi bir konumu var. Selçuk Üniversitesi 80 bini geçkin öğrencisiyle çok geniş alana yayılıyor. Girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde ilk 10'da yer alan bir üniversiteyiz. 180'in üzerinde yüksek öğretim kurumu var. Selçuk Üniversitesi bunların içerisinde patent çalışmalarında birinci sırada yer alıyor. Patent çalışmalarımız ve başvurularımızda iyileşme var. Önceki yıllara göre üniversitemizden uluslararası patent başvuruları da yapılıyor. Bunlar çok güzel gelişmeler. Bu patentleri ticarileştirip, ürüne dönüştüreceğiz ki gerçek bir katma değer olarak ülkemize dönsün."

Konuşmaların ardından Konyalı hayırsever Aynur Kasabalı, buluş gerçekleştiren SÜ öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ederek ödüllendirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber