Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı
Türkiye 23 Nisan 2018 - 13:59 Yorum: 0

23 Nisan Adıyaman’da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Adıyaman’da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Adıyaman'daki 23 Nisan kutlamaları İl Milli Eğitim Müdürü tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, vali yardımcıları, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya yaptı. Milli egemenliğe değinen Mete Kızılkaya konuşmasında, "Tarihimiz, kendi tarihinin ötesinde dünya tarihinde dahi etkisi asırlarca süren, hafızalarda derin izler bırakmış nice olaylara şahitlik etmiştir. İşte o tarihlerden biri de 23 Nisan 1920'dir. Bu öyle bir tarih ki, bir milletin küllerinden yeniden doğuşu, bir milletin bağımsızlık uğruna her şeyini feda edişi, bir milletin inanmışlığının dünyaya meydan okumasıdır.

Bu öyle bir tarih ki, Mustafa Kemal Paşa'nın öncülüğünde bir milletin düşmanlarına karşı tek bilek, tek yürek olduğu, yepyeni bir ruh ve çelik gibi bir imanla yepyeni bir devletin temellerinin atıldığı ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM'nin kurulduğu gündür.

Bugün, toprakları yağmalanan, bağımsızlığı tahakküm altına alınmış yüce bir ulusun, küllerinden yeniden dirilerek tüm cihana meydan okuduğu, bu uğurda canından ve malından geçip yeni bir devletin temellerinin atıldığı tarihi bir gündür" dedi.

Ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla duygularını dile getiren Namık Kemal İlkokulu öğrencisi İclal Özsayın ise "Bugün TBMM'nin açıldığı gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan bu büyük günün 98. Yıldönümünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından coşkulu geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu, halkoyunları gösterisi yaptı.

Dahi Anaokulu, Nasrettin Hoca Anaokulu, Borsa İstanbul İlkokulu ana sınıf öğrencileri ile Sevgi Anaokulu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öğrencilerinin minikler kategorisinde hazırladıkları jimnastik gösterisi törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ise törene ayrı bir renk kattı.

Suriyeli öğrencilerden oluşan Göçmen Kuşlar Korosundan Aştar El-Emir ve Firdevs Dellal ise solo türkülerini seslendirerek katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Yapılan gösterilerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında açılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Nurullah Naci Kalkancı ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

23 Nisan Adıyaman’da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Adıyaman’da coşkuyla kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber