Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Nisan 2014 - 10:15 Yorum: 0

23 Nisan Dünya'nın tek çocuk bayramıdır

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınlanan mesajlar...

23 Nisan Dünya'nın tek çocuk bayramıdır

MALATYA GUNCEL- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 94. yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınlanan kutlama mesajları:

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR;

“23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı tarihtir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü geleceğimizin teminatı çocuklara hediye etmiştir.
Çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Geleceğimizin teminatı ve yarının yöneticileri çocuklarımızın bilimden ayrılmadan, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olarak dünya barışının korunması için çaba göstermeleri büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı büyükler olarak bizler; çocuklarımızın doğru, adaletli,  özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, güçlüklerle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz.
Bu vesileyle, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN;

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan GÜRKAN mesajında şu görüşlerine yer verdi.

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; Milletine olan saygısını Devlet yönetiminde millet iradesini en üstün güç kabul ve ilan ederek 23 Nisan 1920’de TBMM açılış gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu itibarla büyük anlamlarla yüklüdür. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzende buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden bir bayramdır.
Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyorum. Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren 23 Nisan'ın tüm ülkemize huzur, mutluluk getirmesini diliyorum." dedi.

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK;

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, mesajında, milli mücadelenin, 23 Nisan 1920'de açılan TBMM sayesinde halkın iradesiyle taçlandırıldığını belirterek, olumsuzluklar ve imkansızlıklara rağmen aradan geçen 94 yıllık süre içerisinde devletin, cumhuriyetin ve demokrasinin gelişmesi noktasında büyük gayret ve emekler sarf edilen süreci millet olarak bugün de hep beraber yaşadıklarını ifade etti.

Çalık, kurulduğu ilk günden bugüne kadar, aynı düşünce ve sorumlulukla, ülkeyi daha aydınlık yarınlara taşıyabilmek için gece gündüz çalışan meclisin Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda millete hizmet sunduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün tüm dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlanmakta ve bu bayram Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek nesillere verdiği değeri ve duyduğu güveni tüm dünyaya açıkça göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan TBMM'nin açılış yıl dönümüyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum."

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ H. CEMAL AKIN;

Türkiye Büyük Millet Meclisi, istiklal mücadelesinin sürdürüldüğü zorlu, buhranlı ve zaferle neticelenen günlerden bu güne gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile milletimizin önünde yepyeni ufuklar açılmıştır. Bu açıdan 23 Nisan, millet egemenliğine ve milletimizin geleceğine atılan kutlu bir adımdır. Milli egemenliğin kabul edildiği bu tarih, aynı zamanda; milli iradenin dışında ve üzerinde hiçbir irade ve hiçbir gücün tanınmayacağının tarihi olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi, halkımızın vicdanını, aklını ve iradesini temsil etmektedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı aydınlatmaya ve güçlü kılmaya devam edecektir.

23 Nisan, aynı zamanda Çocuk Bayramı olup, bütün insanlık için barış ve huzur dolu bir gelecek çağrısıdır. Bugünümüzün çocukları yarınımızın siyasetçileri, öğretmenleri veya diğer mesleklerin mensupları olacaklardır. Onları iyi yetiştirmek, onlara iyi bir gelecek hazırlamak hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği bu anlamlı günü kutluyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza huzur ve refah içerisinde mutlu bir gelecek diliyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.

AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANI AV.BÜLENT TÜFENKCİ;

Milli iradenin hayat bulduğu TBMM'nin açılışının 94. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirten Tüfenkci, “TBMM, 94 yıl önce bugün açılarak, milli mücadelemizi başarıya ulaştırmış ve milletimizin başının eğdirilemeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir” dedi.

23 Nisan 1920 tarihinin, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “milli egemenlik” kavramının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesi olduğunu belirtti. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirten Tüfenkci, şu ifadeleri kullandı; ‘’Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri ortak düşüncemiz, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ana hedefimizdir. Bunun için onlara kaliteli yaşam olanaklarının ve çağın gerektirdiği eğitim imkanlarının sunulması en başta gelen önceliklerimiz arasındadır. Tüm bunlar çocuklarımızın geleceğe yön veren bireyler olarak toplumda saygın bir yer edinmelerinin de önünü açacaktır. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bütün arzumuz, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak.

Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olan bütün çocuklarımızın ve Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum” dedi.  

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA;

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba açıklamasında, Türkiye’nin çağdaş ve aydınlık yarınlarının teminatı olan çocukların toplumsal yaşamdaki içler acısı durumunu rakamlarla gözler önüne serdi.

Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde;

23 Nisan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sonunda çağdaş  Türkiye’nin kuruluşunda çok önemli bir gündür. Birinci meclisimizin açıldığı 23 Nisan aynı zamanda Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayramdır.

Ancak, dünyanın ilk ve tek bayramına sahip çocuklarımızın yaşam koşulları her geçen gün biraz daha kötüye gitmektedir.

Ülkemizde,

Her yıl ortalama 150 bin çocuk suç işlerken bu çocukların 3′te 1′i mahkum oluyor.

6-14 yaş grubunda 292 bin çocuk ağır şartlarda çalışarak, evlerine ekmek parası götürüyor.

Her 3 kadından 1’i 18 yaş altı evlilik yapıyor. Güneydoğu illerinde bu oran %50’yi buluyor. Türkiye çocuk gelin sayısında Avrupa’da 2. Ülke.

Sokakta çalışan çocukların net sayısını, ülkeyi yönetenler bile bilmiyor.

İşte bu acı gerçeklerin gölgesinde, bir çocuk bayramı daha kutlanmaya hazırlanıyor. 4+4+4 Eğitim sistemiyle eğitim kalitesi çökertilen, gelecek hayalleri ellerinden alınan, yoksulluğa, sömürüye, cinsel istismara mahkum edilen çocuklarımızın barış içinde yaşayacakları umutlu yarınlar diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum..

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖMER FARUK ÖZ;

Milli iradenin temsil makamı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdumuzun dört bir yanında büyük bir coşku ile kutlamaktayız.

23 Nisan 1920 tarihi, sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Bundan tam 94 yıl önce Meclisimiz, bir taraftan işgal altındaki yurdumuzda esarete karşı milli mücadelemizi yürütürken diğer taraftan da ülkemizin temellerini atmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Mücadelemizi başarıyla yöneterek bağımsızlığımızın kazanılmasında büyük payı olan, hepimizin iftihar ettiği bir kurumdur. Yüce Meclis kurulduğu günden bu yana aziz milletimizin sesi, en kötü günlerde umudu ve rehberi olmuştur. Millet olarak kurtuluşumuzun, devlet olarak kuruluşumuzun kaynağıdır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Cumhuriyetimizin temelini oluşturmaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da; geleceğimiz ve milli egemenliğimizi ilelebet koruyacak çocuklarımıza güvenimizin bir ifadesidir. Çocuklarımızın, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hakim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesine büyük özen gösteriyoruz. Çocuklarımız bir taraftan çocukluklarını yaşarken diğer taraftan aileleri ve devletimiz tarafından kendilerine sağlanan tüm imkânları en iyi biçimde değerlendirmelidir. Büyükleri olarak tek gayemiz budur.

Millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 94’üncü kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik eder, tüm çocuklarımıza aileleri ile birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir gelecek dilerim. Bu vesileyle Birinci Dönem milletvekillerimizi ve ebediyete intikal eden milli iradenin temsilcisi tüm milletvekillerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA;

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mesajında, 23 Nisan 1920'nin Ulusal Kurtuluş Savaşı sonunda, çağdaş Türkiye'nin kuruluşunda çok önemli bir gün olduğunu belirtti.

Birinci Meclis'in açıldığı 23 Nisan'ın aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayram olduğunu aktaran Ağbaba, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber