Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 29 Eylül 2016 - 12:18 Yorum: 0

23 ülkeden 200 işadamı Bursa’da

Türkiye'nin ikinci ihracatçı şehri Bursa, 22 ülkeden 200'e yakın işadamını ağırladı.

23 ülkeden 200 işadamı Bursa’da

Türkiye'nin ikinci ihracatçı şehri Bursa, 22 ülkeden 200'e yakın işadamını ağırladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirilen "Tekstil UR-GE Projesi" kapsamında gelen yabancı işadamları, Bursalı firmalarla yeni işbirlikleri kurmanın yollarını aradı.

Grand Swiss - Çelik Palas Otel'de stant açan 50'yi aşkın Bursalı firma, yeni koleksiyon ürünlerini tanıtma imkanını yakaladı. UR-GE projesi kapsamında yapılan organizasyona Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika gibi ülkeler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, 30 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından devletin ekonomik alanda attığı adımların ve hayata geçirdiği reform paketlerinin piyasaları olumlu yönde etkilediğini söyledi. Türkiye'nin yurt dışındaki yatırımcılar için her zaman güvenli bir liman olduğunu söyleyen İbrahim Burkay, Türkiye'nin üretim üssü Bursa'da sektörlerin ihracatını ve rekabetini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Alım heyeti organizasyonlarının ekonomiye büyük katkılar sunduğunu ifade eden İbrahim Burkay, "Firmalarımız UR-GE destekleri kapsamında son koleksiyonları yabancı alıcılara sunma imkanı yakalıyor. Bursa iş dünyası olarak alım heyeti organizasyonlarına büyük önem veriyoruz. Yabancı yatırımcıları Bursalı firmalarla buluşturmak için hayata geçirilen Ticari Safari projesi kapsamında bugüne kadar 7 bine yakın alıcıyı Bursa'ya getirdik. Bilhassa Rusya'dan ve İran'dan önemli alım heyetlerini konuk ediyoruz. Rekabetin hızla arttığı dünyada üyelerimizi avantajlı bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Bursa'mızın rekabet gücündeki artış, ülke olarak belirlediğimiz hedeflerin gerçekleştirilmesinde de büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

BTSO 25. Meslek Komitesi Başkanı Beyhan Cambaz ise, "Önemli firmalarla işbirliği imkanlarını görüşme fırsatı yakaladık. Bu kadar ülkeden alıcıyla bire bir görüşmek ve işbirliği kurmak kolay değil. Bu güzel organizasyondan dolayı BTSO'ya teşekkür ederim" diye konuştu.

İşadamı Orhan Aygün, alım heyetleri organizasyonunda ilk gün 40'a yakın yabancı firma ile görüştüğünü belirterek, BTSO'ya teşekkür etti.

Rusya'dan TDL tekstil firma temsilcisi olarak Bursa'ya gelen Natalya Anisimova da Bursa'nın ve Türkiye'nin tekstil sektöründeki kalitesinin standartların üzerinde olduğunu söyledi.

23 ülkeden 200 işadamı Bursa’da

23 ülkeden 200 işadamı Bursa’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber