Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2014 - 11:28 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam: "Emeğin, sabrın, özveri ve hoşgörünün simgesi olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır"

24 Kasım Öğretmenler Günü

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, emeğin, sabrın, özveri ve hoşgörünün simgesi olan öğretmenlerin, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğin de teminatı olduğunu bildirdi.

Saylam, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, en saygın mesleklerden biri olarak kabul edilen öğretmenliğin, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kutsal olduğunu belirtti.

Daima doğruyu, iyiyi, her alanda yeniliği savunan öğretmenlerin, öğrencilere iyi ve faydalı birey olmayı, vatan sevgisini ve insanlık meziyetlerini anlatmayı görev bildiklerini ifade eden Saylam, şöyle devam etti:

"Çağdaş Türkiye'nin yaratılması sürecinde inkılapları milletimize anlatarak cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk, bu inkılapların hayata geçirilmesi sürecinde öğretmenlerimize de büyük görevler düştüğünü belirtmiştir. Irk, dil, din ayrımı gözetmeksizin insanlara eşit mesafede yaklaşarak yeni nesillerin yetişmesinde büyük rol oynayan ve emeklerini gözardı edemeyeceğimiz öğretmenlerimiz, uygar Türkiye'nin yaratılmasında öncü olmuşlardır. Bu yönleriyle emeğin, sabrın, özveri ve hoşgörünün simgesi olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır."

Saylam, Türkiye'nin öğretmenlerin omuzlarında gelişmiş bir dünya devleti olarak yükseldiğini ve emin adımlarla geleceğe yürümeye devam ettiğini vurgulayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenleri rahmet, saygı ve şükranla andığını, hizmete devam eden öğretmenlerin ise gününü kutladığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber