Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Kasım 2014 - 12:28 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Çanakkale'de, prodüktör Kuzey Kumsal ve ekibince "Samanyolu" şarkısı eşliğinde hazırlanan 6 dakikalık kliple öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapıldı

24 Kasım Öğretmenler Günü

ÇANAKKALE/ KÜTAHYA (AA) - BURAK AKAY/ RAMAZAN DOĞAN - Çanakkale'de, bir prodüksiyon şirketinin sahibi Kuzey Kumsal, hayatını kaybetmiş öğretmenleri anmak ve sağ olanların değerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla ünlü besteci Teoman Alpay'ın "Samanyolu" şarkısıyla Öğretmenler Günü klibi hazırladı.

Kumsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin, okula ilk başlandığı andan itibaren bireyleri hayata hazırlayan kişiler olduğunu söyledi.

Bu anlamda öğretmenlik mesleğini çok kutsal olarak gördüğünü belirten Kumsal, gelmiş geçmiş tüm öğretmenlerin değerinin daha iyi anlaşılması için bir klip hazırlamaya karar verdiklerini ifade etti. Klip için Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alındığını, mekan olarak yapımda rol alan öğretmenlerin görev aldığı ya da öğrenciliklerinin geçtiği okulların seçildiğini anlatan Kumsal, şöyle konuştu:

"Öğretmenlik mesleğini gerçekten çok kutsal olarak görüyorum. Bu nedenle daha önce Soma'da şehit verdiğimiz madencileri andığımız, Anneler Günü için hazırladığımız kliplerin devamı niteliğini taşıyan bu klibi hazırladık. Çok duygusal anlarımız oldu. Gerçekten oturduk, bütün set hüngür hüngür ağladık. Bazı öğretmenlerimizin emekli olduğu okullara gittik, bazılarının öğrencilik yıllarının geçtiği okullarda yapıldı çekimler. Bu kliple anladık ki öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Hani diyoruz ya bir gün değil her gün hatırlamalıyız diye, gerçekten öyle. Çünkü okula ilk adımı atıyoruz ve sadece dersler olarak değil her şeyimizle hayata hazırlanıyoruz. Bu, gerçekten çok kutsal."

Kumsal, hazırladıkları klibi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitimcilere ithaf ettiklerini anlattı.

Çekim ve montaj aşamasında çok heyecan yaşadıklarını vurgulayan Kumsal, "Çok keyif aldık. Emekli öğretmenlerimizi yıllar sonra öğrencilerle buluşturmak da ayrı bir heyecan oldu. Klipte rol alan öğrenci kardeşlerimiz de çok başarılıydı. 6 dakikalık bir klip oldu. Kentin değişik noktaları ve okullarımız bize set oldu, sahne oldu. Umarım bir nebze de olsa öğretmenlerimizi anmış olabiliriz" ifadesini kullandı.

- 25 yıl sonra aynı okulda buluştular

Kütahya'da üç emekli öğretmen 25 yıl önce görev yaptıkları okulda buluşarak, 24 Kasım Öğretmen Günü'nü kutladı.

Okul yönetimi de emekli öğretmenlerin bu anını ölümsüzleştirmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Yıllar önce ilköğretim okulu olarak hizmet veren ve 2008 yılından itibarende Gazi Kemal Bilim Sanat Merkezi'ne dönüştürülen okulda buluşan emekli öğretmenler Ayşe Gültekin, Güler Soytan ve Nuriye Helvacıoğlu,  görev yaptıkları yıllarıyla ilgili anılarını tazeledi.

Emekli öğretmen Ayşe Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda 1970 ile 1989 yılları arasında görev yaptıklarını söyledi.

Şimdiki okul yönetiminin kendilerini hatırlamasından oldukça memnun olduklarını belirten Gültekin, şöyle konuştu:

"Öğretmenliğe 1965 yılında bir köy okulunda başladım. Elektriği, suyu olmayan bir okulda çalıştık. Şimdiki gibi çalışma şartları bu kadar kolay değildi. Yıllar sonra öğrencilerimizle karşılaştığımızda o günleri bize hatırlatıyorlar. Biz çok memnun kalıyoruz. Okul müdürümüz Murat beye çok teşekkür ediyoruz. Öğretmenler Günü'nde bizi şimdiden andıkları için çok teşekkür ediyoruz. Biz şimdiye kadar hiç anılmamıştık. 1967 doğumlu öğrencilerim de beni çok memnun ettiler. Üstüne bir de burada anılmak bizi çok onure etti."

Soytan ve Helvacıoğlu da emekli öğretmen olarak hatırlanmaktan kendilerinin de mutlu olduğunu ifade ederek, Gültekin'in duygularını paylaştıklarını anlattı.

Etkinlik, emekli ve görevdeki öğretmenlerin birbirlerine hediye sunmasıyla son buldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber