Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2014 - 16:18 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

ERZURUM (AA) - Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, eğitimin bir parti veya siyaset değil ülke meselesi olduğunu belirtti.Çalık, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin...

24 Kasım Öğretmenler Günü

ERZURUM (AA) - Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, eğitimin bir parti veya siyaset değil ülke meselesi olduğunu belirtti.

Çalık, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geleceğini gençlerin, gençliğin geleceğini ise öğretmenlerin inşa edeceğini, 'Fikri hür, vicdanı hür' gençlerin, ülkeyi adalet, kardeşlik ve özgürlük yurdu haline getireceğine inandığını kaydetti.

Devleti ve milletiyle bütünleşmiş, en ileri seviyede insan hak ve özgürlüklerini gerçekleştirmiş, ekonomik kalkınmasını sağlamış müreffeh ve saygın bir Türkiye'nin eğitimli gençlerle kurulacağını vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Ancak böylesine önemli bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşıyan öğretmenlerimiz ne yazık ki hak ettikleri imkanlardan yoksundurlar. Öğretmenlerimiz  büyük bir fedakarlık ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. OECD ülkeleri eğitim raporları bu özveriyi çarpıcı rakamlarla ortaya koymaktadır. Bu rapor göstermektedir ki öğretmenlerimiz en yüksek çalışma saatlerine sahip ülkeler sıralamasında birinci sırada yer alırken, aldıkları ücret sıralamasında maalesef en düşük ücret ile son sırada bulunmaktadır. Almanya ve Hollanda'da öğretmenler yıllık 35 bin ile 70 bin dolar arasında değişen ücretler alırken, maalesef ülkemizde bir öğretmenin eline geçen yıllık ücret 14 bin dolar civarındadır."

Sık sık değişen müfredat, yetersiz teknik altyapı ve keyfi uygulamaların öğretmenleri sürekli sorunlarla boğuşmak zorunda bıraktığını savunan Çalık, öğretmenlere huzurlu, güvenli ve müreffeh bir çalışma ortamı hazırlamanın ülke yöneticilerinin öncelikli görevi olduğunu bildirdi.

Çalık, "Bunun için öğretmenlerimiz, yaptıkları bu yüce görevin sorumluluğuyla doğru orantılı bir hayat standardına kavuşturulmalıdır. Maalesef eğitim sistemimiz çelişkilerle doludur. Bir yandan 100 bini aşkın öğretmen açığı bulunmasına rağmen, öbür yandan 250 bine yakın öğretmen adayının ataması yapılamamaktadır. Bunun nedeni de dışa bağımlı IMF programları doğrultusunda eğitime yeterince pay ayrılamamasıdır. Sözleşmeli öğretmen atamaları ise artık bir drama dönüşmüştür. Bütün bunlar göstermektedir ki eğitim sistemimizde ciddi bir 'planlama', 'kalite' ve 'yöneliş' problemi vardır. Eğitim bir parti veya siyaset meselesi değil, ülke meselesidir. Bu bilinç ve sorumlulukla eğitimin önündeki engeller kaldırılmalı, sorunlar çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber