Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2014 - 17:18 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün, kutlama mesaj yayımladı

24 Kasım Öğretmenler Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Üstün, mesajında, dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenliğin, fedakarlık ve cefakarlık isteyen saygın bir meslek olduğunu, öğretmenlerin tarih boyunca çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösterici, önder ve örnek insanlar olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin, taşıdığı bu sorumluluklarla çağdaş uygarlığa ulaşmada kendilerine büyük görevler düştüğünü kaydeden Üstün, şöyle devam etti:

"Öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakarlıkta bulunmaya devam edecektir. Eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Yurdun her köşesinde görev yaparken, karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bile çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden taviz vermeyen öğretmenlerimizin hakkı ödenemez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyetin ilelebet yaşamasının ve muasır medeniyet seviyesini yakalamasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı' olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini ‘ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ veciz sözleri ile en güzel şekilde anlatmıştır."

Bugünün yönetenleri olarak daha yaşanabilir bir ülke olmanın anahtarının öğretmenlerin  elinde olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdüğünü ifade eden Üstün, mesajını şöyle tamamladı:

"Sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerimizdir. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen bireyler olarak yetiştiklerini izlemekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin, ailelerinin, öğrencilerimizin ve bütün milletimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, saygı ve şükranlarımı iletiyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş öğretmenlerimizin aziz hatıralarını şükran ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber