Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2014 - 10:53 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Batman Valisi Azmi Çelik, "Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir"

24 Kasım Öğretmenler Günü

BATMAN(AA) - Batman Valisi Azmi Çelik, "Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Çelik, milletçe elde edilen başarıda, ulaşılan mesafede en büyük emek, yurdun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlere ait olduğunu söyledi.

Çelik, "Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik; geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir. Öğretmenlik uzmanlık, sevgi, sabır, hoşgörü gerektiren bir meslek olmanın ötesinde, bir sanattır. Öğrenciler, öğretmenin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır" dedi.

Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Her konuda çocuklarımıza yardımcı olan ve yönlendiren öğretmenlerin  yaptığı bu iş, anne ve babaların emeği kadar kutsaldır. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Ulusunu seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yaşama hazırlamalarıdır."

 Yüce görevlerini içtenlikle yerine getiren öğretmenlerimize milletimiz her zaman gönül borcu duyduğunu belirten Çelik, "'Kendini iyi yetiştirmiş fedakar ve vizyon sahibi bir öğretmen, tüm öğrencilerinin geleceğini şekillendirir. Bu duygularla sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin başarı dolu çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.


 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber