Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Güncel 24 Kasım 2014 - 14:48 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale'de etkinlikler düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü

BURSA/YALOVA/ÇANAKKALE/BALIKESİR (AA) - Bursa, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Bursa'da Heykel'deki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Daha sonra Tayyare Kültür Merkezi'nde, "Öğretmen" konulu resim yarışmasında dereceye giren resimler sergilendi ve Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Vali Münir Karaloğlu'nun da katılımıyla program düzenlendi.

Vali Karaloğlu'nun da katıldığı programda 1966 ile 1972 yılları arasında kentte il milli eğitim müdürü olarak görev yapan Ertuğrul Seyhan, hatıralarını katılımcılarla paylaştı. 

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, öğretmenlik mesleğini kutsal, bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir meslek olarak gördüğünü belirterek, "Yaptığımız görevin karşılığı ise öğrencilerimize faydalı olmak. Öğrenciniz olan bir kişiyle ilerideki bir zaman diliminde karşılaştığınızda yaşadığınız mutluluk tarif edilemez. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Görevine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımıza da yapacakları bu kutsal yolculukta başarılar diliyorum" dedi.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya'nın konuşması sırasında ayağa kalkan salondaki bazı sendika yöneticileri, protesto amacıyla alkış tutmaya başlayıp, Sarıkaya'nın konuşmasını engellemeye çalıştı. Protestonun ardından salondan çıkan sendika temsilcileri, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Program, Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Erkan Sarı'nın şiir dinletisi, aday öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti. Törenin ardından, Orhan Veli Kanık ve Fazıl Hüsnü Dağlarca deneme yarışması ile resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Münir Karaloğlu takdim etti. Etkinlik, konserle devam etti.

- Yalova

Yalova'daki ilk tören, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'nin, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezine geçildi.

Merkezin Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, genç öğretmenler adına Nene Hatun Mesleki ve Teknik Lisesi'nden Mustafa Subaşı, emekli öğretmenler adına ise Sevim Kuloğlu tarafından konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, "Bir toplumun ortaya koyduğu eğitim kalitesi, eğitim ve öğretim kalitesine verdiği önem, onun gelişmişlik ve kalkınmışlık düzeyiyle aynıdır. Bu yüzden kültür, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında kalkınmış ve ilerlemiş olmak, hiç kuşkusuz, eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlarda olacaktır" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın eşi Dilek Salman'ın da bulunduğu emekliye ayrılan öğretmenlere plaketlerinin verilmesiyle devam eden tören, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesi, şiirler okunması, müzik dinletisi ve halk oyunu gösterisiyle sona erdi.

Etkinliğe, Vali Selim Cebiroğlu, Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Erdoğan Gül, Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

- Balıkesir

Balıkesir'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile yardımcıları, Vali Mustafa Yaman’ı ziyaret etti. Kutlamalar, Salih Tozan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle devam etti. Vali Yaman’ın da katıldığı törende 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde emekli olan öğretmenlere Vali Mustafa Yaman tarafından şeref belgesi verildi.

Törende ayrıca resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Program müzik öğretmeni Şener Yücadağ yönetimindeki Altıeylül Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun konseriyle sona erdi.

- Çanakkale

Çanakkale'de İl Mili Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve bir grup öğretmen, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nı çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber