Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Kasım 2014 - 15:18 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü

VAN (AA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de törenlerle kutlandı.

Van Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tören, çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla sona erdi.

Van Kültür Merkezi Sanat Çadırı'nda düzenlenen programda ise stajyerliği sona eren öğretmenler ant içti. Programda müzik dinletisine yer verildi.

-"Vanlı öğrencinin Atatürk sevgisi"

Bu arada programda davetlilere dağıtılan Van Atatürk Anadolu Lisesi'nin bastırdığı üzerinde Atatürk fotoğrafı ve "Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun" yazılı kokartlardan bazıları düşerek zemine yapıştı.

Atatürk fotoğrafını zeminde gören lise öğrencilerinden Müjde Yavuz'un yapışan kokartları bulunduğu yerden çıkarmaya çalışması izleyenlerin dikkatini çekti.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Atatürk fotoğrafını yerde görünce kötü oldum. Zeminde durması yanlıştı. Tırnaklarımla kazıdım, çıkmayınca metal parayla kazıdım" dedi.

Programa, Vali Aydın Nezih Doğan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ile çok sayıda davetli katıldı.

-Bitlis

Bitlis'te Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, Kültür Merkezi'nde devam eden programda yaptığı konuşmada, Bitlis'te eğitim alanında birçok yatırım yapıldığını, altyapı hizmetlerinde fevkalade bir durumda olduklarını belirterek, bu yapıların öğretmenlerle asıl maksadına ulaşabileceğini söyledi.

Öğretmenlik mesleğine asla paha biçilemeyeceğini ifade eden Oğur, şöyle konuştu:

"Öğretmenlik mesleği gönül işi diyerek bu yola baş koydunuz. Sizler her şeye paha biçileceğini, öğretmenlik mesleğine asla paha biçilemeyeceğini gördünüz. Konumunuz ne kadar hassas olduğunu unutmayın. Öğretmenlerimizin, öncelikle bilgilerini her gün güncellenmesini zorunlu kılan bir bilgi çağında yaşadığını ve modern çağdaki çocuklara hitap ettiğini asla unutmamalı. Kendinizi yeniledikçe öğrenciye ulaşmanın daha kolay yolunu bulursunuz. Bu sizi hedefinize daha kolay ulaştıracaktır."

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ant içmesinin ardından program sona erdi.

- Muş

Muş'ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Valilik önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikler Muş Öğretmenevi'nde devam etti.

Göreve yeni başlayan öğretmenler ant içmesinin ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

Programa, Vali Vekili Ercan Öter, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Çevik, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fadime Balalioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

-Hakkari

Hakkari'de Valilik önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yakup Canpolat, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden programda yaptığı konuşmada, öğretmenlerin değerinin hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin fedakarlıklarının ve bütün bir ömrünü bu ülke için yeni nesillere adamış bir mana ve dava hayatının temsilcileri olduğunu ifade eden Canpolat, şöyle konuştu:

"Tarihimiz şahittir ki, toplum öğretmenlerine saygı gösterdikçe hamleler yapmış, kalkınmıştır. Bu nedenle, şanlı ecdadımız, öğretmene saygı ve hürmette kusur etmemiş, öğretmenlerin topluma yön ve hız vermelerine, toplumu şekillendirmelerine büyük önem vermiştir. Hocalarına daima saygıyla ve muhabbetle muamele etmiştir. Çocuklarına, öğretmenlerin sultandan daha önemli ve saygıdeğer olduğunu öğütleyen Beyazıd'ta, İstanbul'u fethettikten sonra hocası AK Şemseddin'in arkasından giren Fatih'te, hocasının atının ayağından sıçrayan çamuru kendisi için en büyük şeref sayan ve 'bir alimin atının ayağından sıçrayan çamur dahi bizim için bir şereftir. Bu kaftanı öldüğümde tabutumun üstüne örtsünler' diyen haşmetli Yavuz'da bu milletin tarihinden çıkmıştır."

Programda, göreve yeni başlayan öğretmenlerin ant içti. Kentin değişik okullarında görev yapan öğretmenler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Programı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan izledi.

Öte yandan, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın Konak Caddesi üzerinde bulunan askeri gazinosunun girişine "24 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun" yazılı pankart asıldığı görüldü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber