Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2014 - 15:33 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Eskişehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sonra erdi. Daha sonra Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etkinlikte konuşan, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Atatürk'ün "Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünü anımsatarak, mesleğin misyonuna ve önemine dikkati çekti.

Öğretmenliğin dünyanın en eski ve kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirten Tuna, "Öğretmenler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde öncü rolünü sürdürecektir" diye konuştu.

Milletleri kurtaranların sadece öğretmenler olduğunu vurgulayan Tuna, başöğretmen Atatürk'ün "Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır" sözünü de hatırlatarak, şunları söyledi: 

"Atatürk millet olmanın önemini öğretmene bağlamak da ve bu şekilde yüksek insani değerler üzerine inşa edilmiş olan gönül medeniyetimize ayna tutmaktır. Öğretmenlik mesleğinin bir toplum için önemine ilişkin Hazreti Mevlana'da 'Öğretmenler bir toplumun aklı ve kalbidir' sözünü söyler."

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde öğretmenlerinde katkısı olduğuna değinen Tuna, "Gelişen dünya koşullarıyla aynı zaman diliminde omuz omuza ileriye gitmek, Türk dünyasının 'dilde, fikirde, işte birlik' idealine ulaşmak sadece ve sadece eğitim ve değerli öğretmenlerle mümkündür" dedi.

Mesleğe ilk adımı atan öğretmen adaylarının "Öğretmenliğe Giriş Andı" içmesinin ardından emekli olan bazı öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Ayrıca Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Etkinliklere, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, kurum müdürleri, askeri erkan ve öğretmenler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber