Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Kasım 2014 - 16:28 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

ORDU (AA) - Ordu ve ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.Altınordu ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören Atatürk Kültür Merkezi'nde devam...

24 Kasım Öğretmenler Günü

ORDU (AA) - Ordu ve ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Altınordu ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Başöğretmen Anadolu Lisesi  tarafından hazırlanan programa Vali Vekili Salih Keser, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ömer Demiröz, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Akarsu ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Vali Vekili Salih Keser, yaptığı konuşmada, öğretmenlerin, çocukların ailesinden uzak bulundukları zaman dilimlerinde onların en büyük yardımcısı konumunda olduğunu söyledi.

Atatürk'ün, "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirttiğini dile getiren Keser, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Konuşmanın ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi, emekli olan öğretmenlere ise hizmet şeref belgeleri takdim edildi. 

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon, resim, şiir ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlik, öğrenciler tarafından seslendirilen oratoryo ile sona erdi.

-Fatsa

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Fatsa Kültür Sarayında devam eden programa Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal Acar, Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin ile okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin bu güzel ve anlamlı gününü kutladığını söyledi.

İnsanları ve toplumları şekillendiren temel unsurun eğitim olduğunu vurgulayan Cinoğlu, "Yeni yetişen nesil bizim ellerimizde nakış nakış işlenmektedir. O yüzden sürekli kendimizi geliştirmek adına azimli olmalıyız ve çalışmalıyız" dedi.

Emekli öğretmenler adına konuşan Hasan Bayar ise öğretmenlerin bir ayna olması gerektiğini anlattı.

Etkinlikte emekli öğretmenlere "Hizmet Onur Belgesi" verildi, sinevizyon gösterisiyle şehit olarak hayatını kaybeden öğretmenler anıldı.

-Ünye

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, Belediye Kültür Sarayındaki etkinlikle devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, yaptığı açılış konuşmasında, insan eğitiminin dünyanın en zor uğraşı olduğunu, bunun meslek olarak yapılmasının da meşakkat gerektirdiğini belirterek, dünyada her şeye değer biçilebileceğini ama öğretmen eserine değer biçilemeyeceğini vurguladı. 

Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesinin verildiği programda, yeni öğretmen adayları yeminlerini ederek resmi olarak öğretmenlik unvanını kazandı.

Etkinlik, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tiyatro oyunu ve müzik gösterileri ile son buldu.

Programa Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Garnizon Komutanı Gökhan Çoşkun, Emniyet Müdürü Ömer Akar, daire amirleri ile öğretmenler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber