Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2014 - 16:33 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü, Şereflikoçhisar ilçesinde törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

İlçedeki kutlamalar, Tuzgölü Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'ndaki törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Düğer, Millet Mekteplerinin açılışı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmen unvanının verildiği 24 Kasım'ın, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Öğretmenlerin, çocukların emanet edildiği, birer anne, baba, arkadaş ve sırdaş, en güvenilir insanlar olduğunu belirten Düğer, "Öğretmenler, sadece çocuklara bilgi veren kişiler değil, çocuklarımızı hayata hazırlayan, onlara rol model olan kişilerdir. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Dünyanın en zor işi, insan eğitmektir. Zoru başarmanın birinci şartı ise sevgidir. Bu bir gönül mesleğidir. Sizler de gönül erlerisiniz" diye konuştu.

Aday öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Şereflikoçhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Halil Bozyiğit, "Bir Eğitimci Olan Peygamberimiz" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin şiir ve oratoryo gösterileriyle devam eden etkinlikte, aday öğretmenler adına konuşan Harun Metin, öğretmenliğin insanlık tarihinin en eski ve en anlamlı mesleği olduğunu ifade ederek, "Bu mesleği seçmemde, öğretmene duyulan güven, mesleğin gururu vardı. Aday öğretmenler olarak en büyük hayalimiz, öğrencilerimize kavuşarak sınıflara girmektir" dedi.

Şereflikoçhisar’da uzun yıllar öğretmenlik yaparak emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdim edilmesiyle süren tören, müzik öğretmenlerinin sunduğu müzik dinletisiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber