Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Kasım 2014 - 16:38 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Kütahya'da bir grup öğretmen ve öğrenci, önceki yıllarda vefat eden öğretmenleri mezarları başında andı

24 Kasım Öğretmenler Günü

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, bir grup öğretmen ve öğrenci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ebediyete intikal eden öğretmenleri mezarları başında andı.

Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Şaban Yıldız, öğretmenleriyle geldiği Hamidiye Mahallesi'ndeki Ahi Erbasan Mezarlığı'nda, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua ettirdi.

Okulun Müdür Vekili Hasan Ali Sarıtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum öğretmenler için dua etmek ve ahireti hatırlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Sarıtaş, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin öğrenimle ilgili 'Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya da ilim meclislerini seven ol' hadisi mucibince biz de öğrenen, öğreten, bize her türlü fedakarlığı yapan, mum gibi eriyen öğretmenlerimizi anmak, onlara bir Fatiha okumak amacıyla burada toplandık, onlar için dua ettik. Onlara, Cenab-ı Hak'tan mağfiret diledik. Yarın biz de ahirete intikal ettiğimizde öğrencilerimizden Fatiha beklemek amacıyla böyle güzel bir girişimde bulunmak istedik. Rabbim daim eylesin, her yıl ahirete irtihal eden öğretmenlerimizi anmayı bize nasip eylesin. Hepsini rahmet ve mağfiretle anıyoruz."

Sarıtaş, öğretmenler olarak Allah'tan, güzel bir nesil yetiştirmeyi de dilediklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber