Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Kasım 2014 - 16:38 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Tarsus, Silifke ve Anamur'da program düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü

MERSİN (AA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinde program düzenlendi. 

Tarsus Bahşiş İlkokulu bahçesindeki törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirleri okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından okul bünyesinde açılan olumlu davranış geliştirme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğretmenliğe yeni başlayan 25 öğretmenin yemin töreninin ardından, Bahşiş İlköğretim Okulu'ndan 1962-63 eğitim öğretim döneminde mezun olanlardan 10 kişi önlük giyerek, sınıf öğretmenleri Osman Yıldız ile ders yaptı.

Programa AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Anamur-

Anamur Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Akdeniz İlköğretim Okulu folklor ekibi gösteri sundu.

Daha sonra kültür merkezinde Anamur Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kutlama programında yeni öğretmenler adına Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Havva Kılınç bir konuşma yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan da bakanlığın okullaşmaya ve teknolojiyi kullanmaya verdiği öneme dikkati çekti.

Programda son olarak emekli olan 9 öğretmene "hizmet şeref belgesi" verilirken, geçtiğimiz yıl proje yarışmaları ile sportif etkinliklerde başarı sağlayan öğretmenlere "başarı belgesi" verildi. 

-Silifke-

Silifke ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından program, bir düğün salonunda devam etti.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Öğretmenler Günü mesajı okundu. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreniyle devam eden program, dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ve müzik şöleniyle sona erdi.

Törene, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber