Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2014 - 16:48 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Artvin'de gün dolayısıyla tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü

ARTVİN (AA) - Artvin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ndeki törene, Vali Vakili Hasan Ongu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Vali Kemal Cirit'in eşi Seval Kaya Cirit, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Vekili Ongu, yaptığı konuşmada, 365 gün içerisinde çok sayıda önemli gün ve hafta olduğunu ancak bunlardan özellikle Öğretmenler Günü ve Anneler Günü'nün ayrı yeri ve önemi olduğunu belirterek, bunların sadece iki güne değil 365 güne teşmil edilmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlerin müfredatın yanı sıra bu ülkenin geleceği olan öğrencilere değerler eğitimini, sevgiyi, şefkati, merhameti, saygıyı, paylaşmayı öğretmeyi ihmal etmemesi gerektiğini vurgulayan Ongu, "Öğretmenlerimize, öğrencilere kendi branşlarıyla ilgili birşeyler öğretmesinin yanında kaybetmek üzere olduğumuz değerlerimizi hatırlatma ve aşılama görevi düşüyor. Öğretmen arkadaşlarımız unutmasınlar ki onların önünde, sıralarda oturan genç kardeşlerimiz 21'inci asırda Türkiye'yi şekillendirecek insanlar olacak. Bu şuur ve bilinçle ders anlatmalarını, örnek olmalarını öğretmenlerimizden istirham ediyorum" diye konuştu.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Vali Vekili Ongu ile Vali Cirit'in eşi Seval Kaya Cirit tarafından verildi.

Ongu,  emekli olan bazı öğretmenlere de hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Tören, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber