Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2014 - 17:48 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Silvan'da düzenlenen törenle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü

DİYARBAKIR (AA) - Silvan'da düzenlenen törenle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Silvan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra şube ve okul müdürleriyle birlikte Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay'ı makamında ziyaret etti.

Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezinde saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın mesajı okundu.

Ensari, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında öğretmenliğin, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

Öğretmenin, her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine, bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişi olduğunu dile getiren Ensari, şöyle konuştu:

"Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Böylesi kutsal bir mesleği elbette ki bir günlük programla anmak, onun önemini anlamamız açısında yeterli olmayacaktır. Bir eğitimcinin dediği gibi 'çocuk boş bir levhadır, üzerine neyi yazarsanız onu okursunuz.' Bu sözler açıklıyor ki öğretmenler insanlığın en önemli unsurudur. Bu yüzdendir ki öğretmenlik mesleği diye anılır olmuştur. Bu vesileyle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum."

Adaylığı biten öğretmenlerin yemin etmesi, çeşitli dallarda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle deam eden tören, emekli olan öğretmenlere plaket verilmesi ve salonda bulnan öğretmenlere karanfil dağıtılmasıyla sona erdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber