Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2014 - 17:48 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş ve ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.Afşin ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Hükümet...

24 Kasım Öğretmenler Günü

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş ve ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Afşin ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Hükümet Konağı Konferans Salonu'nda Afşin Fen Lisesi'nin hazırladığı programla devam etti.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, törende, geleceğin çocukların ellerinde olduğunu ve çocukların da öğretmenlerin ellerinde şekilleneceğini söyledi.

Toplumların şekillenmesinde yegane enstrümanın eğitim olduğunu, bu enstrümanın da ana unsurunun öğretmenler olduğuna işaret eden Aksoy, "Ülkemizin ilelebet payidar kalması, çocuklarımızın vatanını, milletini seven, insan haklarına saygılı ve demokrasiden yana tavır koyan hoşgörülü, dünyayı takip eden bireyler olarak yetişmesi öğretmenlerimizin ellerindedir" dedi.

Atatürk'ün "Öğretmenler, gelecek nesiller sizlerin eseri olacaktır" sözünü hatırlatan Aksoy, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü tebrik etti.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan da öğretmenlere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Öğretme ve öğrenme işinin mekanik bir süreçten ibaret olmadığına vurgulayan Turan, "Öğretmenlerimizle, öğrencilerimiz arasındaki iletişim öğrenme sürecini olumlu yönde etkilemektedir. Bu nedenle eğitimde yeni sistemler geliştirilmeli, yeni anlayışlar aranmalı, teknoloji eğitimde etkin bir şekilde kullanılmalıdır" diye konuştu.

Törende, "öğretmen" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Andırın

Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Andırın Ortaokulu bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonu'nda devam etti.

Türkçe öğretmeni İlknur Evlice, törende öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

Öğretmenlik mesleğini bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olarak nitelendiren Evlice, "Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir" dedi.

Öğrenciler tarafından "Veli Toplantısı" isimli piyesin sahnelenmesinden sonra, "Türkiye'de Öğretmen" isimli kısa film gösterimi yapıldı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Maslak tarafından emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verildi. Daha sonra stajyerliği tamamlayan öğretmenler yemin etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında derece alan öğrencilerin ödülleri, Kaymakam Maslak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan ve Belediye Başkanı Baki Tezcan tarafından verildi.

- Elbistan

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Fen Lisesi Konferans Salonu'ndaki törende, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün anlam ve önemini ilişkin konuşma yaptı.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam Tuncay Akkoyun ve programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Stajyerliğini tamamlayan öğretmenlerin yemin ettiği törende, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan koro şarkılar seslendirdi.

Program, okul bahçesine öğretmenler günü anısına ağaç dikme etkinliğiyle sona sona erdi.

- Göksun

24 Kasım Öğretmenler Günü Göksun'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Göksun Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Demirtaş ve öğretmenler, İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'ı makamında ziyaret ederek, çiçek verdiler.

Daha sonra Kaymakam Pehlivan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirtaş, emekli olan öğretmenleri evlerinde ziyaret ederek. öğretmenler günlerini kutladılar.

Kutlama programı Göksun İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber