Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 12:28 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler günü

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle...

24 Kasım Öğretmenler günü

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Münir Karaloğlu, öğretmenlerin dünyanın en güzel, en kutsal mesleğini icra ettiğini söyledi. Karaloğlu şöyle devam etti: "Çocuklarımıza okuyup yazmayı öğrettiğiniz gibi, insani, ahlaki ve vicdani duyguları da; milli ve manevi düşünceleri de aşılıyorsunuz. Onların, vatanına, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösteriyorsunuz. Bu gayretinizle, genç nesillerimizin tertemiz ve masum zihinlerini, iyilik ve güzellikle nakış nakış işliyorsunuz. Bu ülke için bilim adamları, sanatçılar, devlet adamları; doktorlar, hukukçular, mühendisler yetiştiriyorsunuz. Dolayısıyla sizler bizim geleceğimizin, yarınlarımızın mimarlarısınız."

Türel'den kutlama mesajı

24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Anadolu'nun en ücra köşelerinde, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren öğretmenlerimize bu vesileyle hürmet ve şükranlarımı iletiyorum. 15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe ve işgal girişimi ile millet olarak uçurumun kenarından döndük. Hainliğin köklerinin ise okullardan, dershanelerden, yurtlardan başladığını maalesef üzülerek gördük. Eğitimin ülkemizin geleceğindeki hayati önemi hep birlikte yaşayarak, bir kez daha idrak ettik. Türkiye'nin gerçek demokrasiyi yaşaması, muasır medeniyetler düzeyine çıkması, huzur ve refah içinde olması ancak çocuklarımızın, gençlerimizin en iyi şekilde eğitilmesi ile mümkün olacaktır. Gençleri bilgili, ahlaklı, çağdaş, kalkınmış bir ülke olarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Bu konuda en büyük görev siz değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Eğitim ve öğretim meselesi yalnızca devletin değil, hepimizin meselesidir. Bu konuda toplumun tüm kesimleri ortak pay sahibidir. İşte bu vesileyle Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya'da eğitimin en büyük destekçisiyiz. Yasaların izin verdiği ölçüde eğitimin her alanına tüm imkanlarımızla katkıda bulunuyoruz" dedi.

Milletvekili Köse, Öğretmenler Günü'nü kutladı

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Köse, "Geleceğimizin mimarları olan gençlerimizi yetiştiren, bizi ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize şükran borçluyuz. Geçmişte olduğu gibi bugünde ilime ve alime büyük önem veriyoruz. Ülkemizde saygınlığı en yüksek mesleklerden birisi olan öğretmenlik, sadece bilgi veren bir meslek değil, iyi insan olmayı, doğru yolu gösteren ve bu yolda çocuklarımızı yarınlara hazırlayan bir meslektir" diye konuştu.

"Büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşmak için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor" diyen Milletvekili Mustafa Köse, "Bizler, çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim alabilmeler ve öğretmenlerimizin daha iyi koşullarda mesleklerini yapabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu amaçla Hükümet bütçemizde en büyük pay, eğitime ayrılmaktadır. Yapılan yatırımlarla 2002 yılında Antalya'da 9 bin olan derslik sayısı, bugün 19 binin üzerindedir. Yine 2002 yılında derslik başına düşen öğrenci sayısı 31 iken bugün bu sayı 23'e düşmüştür. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da 22'den 15'e gerilemiştir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber