Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 17:08 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ve AK Parti Mersin İl Başkanı...

24 Kasım Öğretmenler Günü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ve AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yayınladıkları mesajla kutladı.

Başkan Kocamaz, mesajında, insanları maddi ve manevi yönleriyle kavrayan bir milli eğitim sisteminini, bedenen ve ruhen mükemmel nesiller yetiştirmenin ilk ve en doğru adımını oluşturacağını ifade etti. Sosyal, kültürel ve ekonomik ve politik hayatın temel unsuru ve en stratejik değeri olan insan kaynaklarını milli ve çağdaş ihtiyaçlara göre işleyen bir eğitim sisteminin, barış, huzur, refah ve kalkınmanın en temel unsuru olacağını vurgulayan Kocamaz, "Böyle bir eğitimin temel unsuru ise şüphesiz öğretmendir. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakarlığınız derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır" sözleri bu gerçeğin ifadesidir. "En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır" diyen, milletleri kurtaranların öğretmenler olduğunu ifade eden büyük Atatürk, öğretmen ve eğiticiden yoksun bir toplumun millet adını dahi alamayacağını söyler. Gerçekten de her millet, çocuklarını kendi temel değerleri içinde yarınlara hazırlamak ister. Çocuklarına gerekli eğitimi veremeyen, onları özlediği gibi yetiştiremeyen bir millet, asla hür ve bağımsız olamaz" dedi.

"Eğer millet olarak vatanımız ve devletimizle birlikte sonsuza kadar yaşamak ve gelecek yüzyıllarda da kendi kimliğimizle var olmak istiyorsak, eğitimi en öncelikli konu olarak görmek durumundayız" ifadesini kullanan Kocamaz, şöyle devam etti:

"Başarılı bir eğitimden geçerek çağın standartlarına göre yetişmiş, sevildiğine, korunduğuna inanan, beden ve ruh sağlığı yerinde bir nesil, milli varlığımızın en büyük teminatı olacaktır. Çocuklarımızın, onları şefkatle kucaklayacak ailelere, kendilerine rehberlik edecek idealist aydınlara, vatanına, milletine ve devletine yürekten bağlı eğitimcilere ihtiyacı vardır. Eğitimin asla ihmal edilemeyecek iki yönü, onun hem milli hem de çağdaş olmasıdır. İnsanlarını bu ölçüler içerisinde yetiştirmeyen bir ülke gerçek manada kalkınmış sayılmaz. Bir ülkenin en sağlam ve en kısa kalkınma yolu eğitimden geçer. Yarınların büyük Türkiye'sini kurma yolunda, Başöğretmenimiz büyük Atatürk'ün açtığı yolda ve gösterdiği amaçta azimle ve kararlılıkla yürümeye devam ettiğimizi ve edeceğimizi belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, geçmişte sizler gibi bir dönem tebeşir koklamış ve öğretmenlik yapmış kardeşiniz olarak başta fedakar öğretmenlerimiz olmak üzere, eğitim camiamızın ve öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum."

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise bir ülkenin kalkınmasının güçlü eğitim yapısıyla mümkün olabileceğinin altını çizerek, "Atatürk'ün de dediği gibi "gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir." Unutulmamalıdır ki başarılı bir eğitimde güçlü eğitim politikaları kadar güçlü eğitim kadrosu da büyük önem taşımaktadır. Ülkemizi hedeflerine taşıyacak olan da eğitim neferleri öğretmenlerimizdir. Bu nedenle başta eğitmenlerin eğitimine, sürekli kendilerini güncellemelerine yapılacak yatırımları önemsiyoruz. Dünya hızla değişiyor. Ülke olarak bu değişime ayak uydurabilmemizin tek yolu ise eğitim sistemimizi güçlendirmekten geçiyor. Güçlü bir sanayici olabilmeniz de, iyi bir doktor olabilmeniz ya da sağlam bir hukuk insanı, karar verici olabilmeniz de alacağınız iyi eğitimle mümkün. Bir ülkeyi ülke yapan tüm yapı taşlarının sağlam temellere oturması çok değerli öğretmenlerimizin katkılarıyla mümkün. Bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimize hak ettikleri değerin verilmesi hedeflere ulaşmayı sağlayacak en önemli adımdır. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin bu önemli gününü kutluyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de öğretmenliğin bedelinin hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel ve yüce bir meslek olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren fikir, sanat, bilim ve kültür alanlarında ülkemizin şekillenmesinde ve kalkınmasında öğretmenlerimiz lider olmuştur. Yeni nesiller yetiştirmek ve gençleri ülkenin geleceği için hazırlamak öğretmenliği onurlu ve kıymetli bir meslek yapmıştır. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın çok özel ve yüce bir meslektir. Sevgi ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, aynı zamanda ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Edirne'den Kars'a kadar yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira, bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz."

Hükümet olarak, eğitime çok özel bir önem verdiklerini ve bu alanda Cumhuriyet tarihinin en köklü, en kapsamlı, en farklı yatırımlarını gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ercik, mesajını şöyle tamamladı:

"2005 yılından itibaren hazırladığımız her bütçede eğitime ayrılan payı diğer tüm kalemlerin üzerinde gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizin özlük haklarında, gelirlerinde ciddi iyileştirmeler yaptık ve öğretmenliği bir kariyer mesleği haline getirdik. Önümüzdeki dönemde, imkanlarımız nispetinde, öğretmenlerimizin hayat standartlarını daha da yükseltecek, öğretmenlik mesleğinin itibarını daha da arttıracağız. İnanıyorum ki, Türkiye, gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerimizin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır. Bu düşüncelerle millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber