Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da törenlerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da törenlerle kutlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenledi. Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Seddar Yavuz; eğitimi, insan davranışlarındaki olumlu değişiklikler olarak değerlendirildiğini ve öyle göründüğünü söyledi. "Aksi halde insan davranışlarında olumlu yönde değişiklikler olmuyorsa, yaptığımız eğitimin tekrar sorgulanması gerekir" diyen Vali Seddar Yavuz, "Eğitim, insanlara aynı zamanda incelik, nezaket ve zarafet öğretir. Eğer bunları öğretmiyorsa o eğitimde de sorun vardır. Eğer kalplerimiz yumuşamıyorsa, merhamet ve şefkat duygularımız gelişmiyorsa yine eğitim sistemimizde bir sorun var demektir. Dolayısıyla eğitime sadece insanların bilgi yüklendiği ve bilgiyi de taşıdığı bir anlayışla bakacak olursak bugün dünya üzerinde yaşadığımız sorunla karşılaşırız" dedi.

Dünyanın her yerinde öğretmenin saygıdeğer olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Ama bizim medeniyetimizde, öğretmenin yeri çok daha yücedir. Hz. Peygamberimizin "İlim öğrenmek kadın, erkek her Müslüman'a farzdır" Hadis-i Şerifleri, öğretmenlerin Allah'ın emrini yerine getirdikleri gibi, ilme aracılık ederek ne kadar kutlu bir vazife üslendiklerine de işaret etmektedir. Bu vesileyle toplumumuzun gelişmesi ve kalkınmasına büyük özveri ile katkı sunan kıymetli öğretmenlerimize sevgilerimi sunuyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Öğretmenler Gününüzü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili slayt gösterimi yapıldı. Programda yeni atanan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi yapıldıktan sonra sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber