Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 25 Ekim 2014 - 13:33 Yorum: 0

24 kişiye "sarı toz" gözetimi

Şüpheli toz maddeye maruz kalan Kanada, Belçika ve Almanya'nın İstanbul'daki başkonsolosluklarından gözlem altına alınanların sayısı 16'dan 24'e yükseldi.

24 kişiye 'sarı toz' gözetimi

Şüpheli toz maddeye maruz kalan Kanada, Belçika ve Almanya'nın İstanbul'daki başkonsolosluklarından rasat altına alınanların sayısı 16'dan 24'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Kanada'nın İstanbul Başkonsolosluğunda açılan bir zarfın içindeki zanlı toz madde ile teması bulunan şahısların Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine ivedilikle nakledildiği anımsatıldı. 

Şüpheli toz maddeye maruz kaldığı bildirilen, yekün 24 bireyin hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinde rasat altında tutulduğu, umumi vaziyetleri iyi olduğu, tahsil edilen numunenin kati sonucunda çıkana kadar izole bir odada rasat altında tutulmaya devam edilecekleri bildirildi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinde Kanada Konsolosluğu'ndan 3 yabancı, 15 Türk olmak üzere 18 kişi, Alman Konsolosluğundan 2 Türk,  2 Alman olmak üzere 4 kişi, Belçika Konsolosluğu'ndan ise  2 Türk olmak üzere yekün 24 kişinin izole odalarda takipleri devam ediyor.

Açıklamaya göre, zanlı zarftan tahsil edilen numuneler Ankara Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'nda incelemeye alınacak.  Numune sonuçlarının 27 Ekim Pazartesi günü ilgili şirketler ve kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber