Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü: "Teşhisi ve tedavisi ücretsiz olan veremin tedavisinde verilen ilaçların düzenli kullanılması çok büyük önem taşımaktadır"

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünce, verem tedavisinde verilen ilaçların düzenli kullanılmasının çok büyük önem taşıdığı bildirildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, veremle ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve hastalığa bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü'nde çeşitli eğitim çalışmaları düzenlendiği belirtildi.

Dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinin verem mikrobu ile enfekte olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu insanların yüzde 10'u yaşamlarının bir döneminde vereme yakalanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü Küresel Tüberküloz 2014 Raporuna göre, dünyada tüberküloz görülme hızı düşmektedir. Buna rağmen küresel tüberküloz yükü halen çok yüksektir. 2013 yılında 9 milyon yeni vaka ve 1,5 milyon tüberkülozdan ölüm olduğu hesaplanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, veremin teşhis ve tedavisinin ücretsiz olduğuna işaret edilerek, tedavide verilen ilaçların düzenli içilmesinin çok büyük önem taşıdığı bildirildi.

Tedavide ilaçlar eksik ya da düzensiz kullanılırsa hastalığın iyileşmeyeceği ve tedavinin güç duruma geleceğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"BCG aşısı, özellikle çocuklarda kanla yayılan ve öldüren verem hastalıklarını önlemede çok etkilidir. Ülkemizde BCG aşısı doğumdan sonra ikinci ayını bitiren bebeklere verem savaşı dispanserleri ve aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber