Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 13:28 Yorum: 0

24 Temmuz Basın Bayramı

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkanı Karaca: "Basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını bekliyoruz"

24 Temmuz Basın Bayramı

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca, basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını beklediklerini bildirdi.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Karaca, yaptığı açıklamada, basında sansürün kaldırılışının 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla kutlanan Basın Bayramı'nın bayramı olma niteliğini yıllar önce kaybettiğini ve "Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başlandığını kaydetti.

Bugün, Türk basınının Meşrutiyetin ilan edildiği 1908 öncesinde olduğu gibi yine baskıyla karşı karşıya kaldığını savunan Karaca, şunları belirtti:

"Günümüzde basın üzerinde oluşturulmaya çalışılan bir korku imparatorluğu ve yalnızca kağıt üzerinde kaldırılmış sansür uygulamaları var. Gazetecilere yönelik baskı, fiziki saldırı ve tehditlerin giderek artması, henüz yayınlanmamış kitaba karşı yaptırımlar, internet sitelerine erişimin engellenme girişimleri, hazırlanan yasa ve yönetmeliklerle radyo ve televizyon kuruluşları hakkında çeşitli yaptırımlar uygulamaya çalışılmasıyla daha da kötüleşeceğine dair endişemiz artmaktadır. İnsanlar, özellikle gazeteciler ifade özgürlüklerini sağlıklı bir biçimde kullanamıyor. Basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını bekliyoruz. Düşüncenin suç olmaktan çıkarılmasını, gazetecilerin elinden alınan sosyal ve ekonomik hakların geri verilerek ekonomik anlamda refaha kavuşmasını bekliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber