Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2014 - 11:08 Yorum: 0

24 Temmuz Basın Bayramı

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, mesaj yayımladı

24 Temmuz Basın Bayramı

SİVAS (AA) - Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Çağlayan, mesajında, Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi ve kalıcı olması için yerel basına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Basının demokrasi açısından vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Yerel medya, Kurtuluş Savaşımızdaki azim ve gayretle ülkemizin bölünmemesi, demokrasiye, laikliğe ve Cumhuriyet'e olan bağlılık görevini ilk günkü gibi yerine getirmeye gayret göstermektedir" ifadesini kullandı.

Her mesleğin kendine özgü bir günü olduğunu belirten Çağlayan, şunları kaydetti:

"Bugün 24 Temmuz, yani basında sansürün kaldırılışının 106'ncı yıl dönümü. Türk basını, 24 Temmuz'u Basın Bayramı olarak kutluyor. Tam 106 yıl önce İkinci Meşrutiyet döneminde, basında sansür kaldırılmış. Yakın tarihimiz itibarıyla temmuz ayı önemli günlerle doludur. Bunlardan en önemlilerinden biri, mesleğimiz olan gazetecilikle ilgili olarak gazetelerden sansürün kaldırılması, Lozan Antlaşması'nın imzalanması ve Kıbrıs Barış Harekatı'na son verilmesinin aynı güne yani 24 Temmuz'a gelmesinin önemi büyüktür. Bu özel mesleğin bekçileri olan, gecesini gündüzüne katarak tüm zorluklara göğüs geren ve kamuoyunun aydınlatılmasında önemli görev üstlenen gazeteci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, sansürsüz günler dileğiyle saygılar sunarım."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber