Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2014 - 11:18 Yorum: 0

24 Temmuz Basın Bayramı

BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, mesaj yayımladı

24 Temmuz Basın Bayramı

SİVAS (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yüksel, mesajında, 24 Temmuz'un, Türk basınının özgürlüğünün sembolü olduğunu belirterek, "24 Temmuz, 1908 yılında, gazetelere uygulanan, basımdan önce nüshaların 'sansür memurları' tarafından denetlenmesine son verildiği tarihtir. Sonraki yıllarda adına 'Basın Bayramı' dediğimiz bu günün, 106. yıl dönümünü kutluyoruz" ifadesini kullandı.

Ülkede günümüzde basına sahip çıkan, gazetelerin resmi ilanlarla, televizyon ve radyoların kamu spotlarıyla desteklendiği bir yönetim anlayışının olduğuna dikkati çeken Yüksel, internet haber portallarının da benzer kaynaklarla desteklenmesi için çalışmalar yapıldığını anımsattı.

Mustafa Yüksel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Basın Kanunu'nun birinci maddesi, 'Basın serbesttir', Anayasamızın 28. maddesi de basın özgürlüğünü 'Basın hürdür, sansür edilemez' hükmüyle güvence altına almıştır. Bu çerçevede yazılı, görsel, işitsel ve dijital medya mensuplarının bayramını kutluyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber