Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2014 - 15:58 Yorum: 0

24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti İl Başkanı Köse:

24 Temmuz Basın Bayramı

ANTALYA (AA) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köse, mesajında, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri korumayı ilke edinmiş tarafsız bir anlayışla görevini ifa eden basının, demokrasilerin en büyük güvencesi olduğunu kaydetti.

Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi adına basın mensuplarının tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Köse, Türkiye'de geçmişte basına sansür uygulandığını hatırlattı.

Sansürün, 24 Temmuz 1908'de kaldırıldığını ifade eden Köse, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basının özgür olması son derece önem taşımaktadır. Toplumumuzun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın temsilcilerimizin tarafsız ifade hürriyetinin olması şarttır. Her türlü fikrin özgürce tartışılması ve basın temsilcilerimizin her durumu kamuoyuna tarafsız aktarması konusunda önemli ilerlemeler olmuştur. Basın temsilcilerimizin evrensel etik değerler kapsamında çalışmalarına devam edeceklerine inanıyor, değerli basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber