Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2014 - 18:18 Yorum: 0

24 Temmuz Basın Bayramı

Bayburt Belediye Başkanı Memiş: "Basının halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor"

24 Temmuz Basın Bayramı

BAYBURT (AA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Basın Bayramı sebebiyle basın mensuplarını ziyaret etti.

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek söz konusu cemiyetin başkanı Yaşar Yıldız ve basın mensupları ile bir araya gelen Memiş, burada yaptığı konuşmada, basının ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Memiş, basının halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"24 Temmuz 1908 basında sansürün kaldırılmasını kutluyoruz ve tebrik ediyoruz. Gerçekten basın adına önemli bir gün. Basın üzerinde sansür olmamalı, basına bir şeyler etki edilmemelidir. Kendi özgür düşüncelerini, kanaatlerini halkla paylaşmalıdır. Basın özgür olmalı, basın üzerinde baskılar oluşmamalı ki, aksayan tarafları, yanlış olan yerleri, negatif olan durumları paylaşabilmelidir. Bu vesileyle negatif durumdan pozitif duruma gidilebilir."

Kişilik hakları ihlal edilmemek kaydıyla hem şahısların hem de kurumların eleştirilebileceğini de ifade eden Memiş, "Eleştiriye burada bir tanım getirmek lazım. İnsanların şahsiyetleri zedelenmeden eleştiri yapılmalıdır. Bayburt basını, Bayburt'la ilgili düşüncelerinde, kenti yukarıya taşıma adına yapılması gereken şeylerin çoğunu yapıyor. Bu bakımdan bize de yol haritası çiziyor" dedi.

Yaşar Yıldız da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber