Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 30 Haziran 2020 - 10:28 Yorum: 0

244 PAÜ’lü TEKNOFEST 2020’de yer alacak

Bu yıl Gaziantep'te düzenlenecek olan TEKNOFEST'e Türkiye geneline 175 üniversiteden 12 bin öğrenci başvuru yaptı.

244 PAÜ’lü TEKNOFEST 2020’de yer alacak

Bu yıl Gaziantep'te düzenlenecek olan TEKNOFEST'e Türkiye geneline 175 üniversiteden 12 bin öğrenci başvuru yaptı. Başvuru sayılarına göre Pamukkale Üniversitesi'nden 244 öğrenci başvuru yaparak en çok başvuru yapan üniversiteler arasında yer aldı.

Havacılık, uzay ve teknoloji konularında toplumda farkındalık oluşturmak, bu alanda çalışma yapan gençleri desteklemek ve çocukları ve gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya özendirmek amacıyla hayata geçirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) yarışmaları bu yıl, 22- 27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek. Geçen yıl İstanbul Atatürk Havalimanı'nda finalleri gerçekleştirilen TEKNOFEST-2019 yarışmalarında, 5 takım ile yer alan ve Hazar Takımı ile Roket Yarışmaları Yüksek İrtifa Kategorisinde Türkiye birinciliği, Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar kategorisinde de Atay Takımı ile Türkiye üçüncülüğü elde eden Pamukkale Üniversitesi takımları, TEKNOFEST 2020 için çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl düzenlenecek olan TEKNOFEST 2020'de PAÜ ve Pamukkale Teknokent'in desteklediği Takımlar; Tarım, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Su Altı Sistemleri, Roket, İnsansız Hava Aracı (İHA), Model Uydu, Biyoteknoloji-İnovasyon ve Akıllı Ulaşım Sistemleri kategorilerinde mücadele edecek. TEKNOFEST finallerinde 20 takım ile mücadele etmeyi hedefleyen Pamukkale Üniversitesi, Türkiye genelinde toplam 175 üniversiteden yaklaşık 12 bin öğrencinin başvuru yaptığı TEKNOFEST 2020'de toplam 244 başvuru ile en çok öğrenci başvurusu bulunan üniversiteler arasında yer aldı.

Başarılı sonuçlar PAÜ'lü öğrenciler için motivasyon kaynağı

TEKNOFEST 2019'da alınan başarılı sonuçların Pamukkale Üniversitesi öğrencileri için bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Ülkemizin öz kaynaklarını kullanarak milli teknolojilerini üretebilir olmasının gerek sanayi gerekse ekonomik anlamda kalkınmasında önemli olduğuna değindi. Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin havacılık, uzay ve insan yararına geliştirilen teknolojilere olan ilgisinin Üniversite Yönetimi olarak kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yarışacak takımlara olan desteklerinin süreceğini hatırlattı. TEKNOFEST'te yarışacak takımlara ve öğrencilere başarılar diledi.

244 PAÜ’lü TEKNOFEST 2020’de yer alacak

244 PAÜ’lü TEKNOFEST 2020’de yer alacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber