Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2014 - 17:13 Yorum: 0

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

ADANA (AA) - Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği, AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanlığının etkinliğinde "Hep Gül Aysel" adlı tiyatro oyununu sahneledi.AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

ADANA (AA) - Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği, AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanlığının etkinliğinde "Hep Gül Aysel" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, kadına şiddetin bitmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Bu kapsamda, konusunu gerçek hayattan alan bir oyunun sahneleneceğini aktaran Karaköse, şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddette öncelikle erkeklerin eğitilmesinin çok önemli olduğunun farkındayız. AK Parti hükümetleri döneminde birçok yasa çıktı. Şunu bilelim ki şiddeti öncelikle çocuklarımız ailede görüyor, örnek alıyor. Bu konuları bu özel günlerde bazı etkinlikler yaparak gündemde tutmaya çalışıyoruz. Şiddete karşı mücadeleye önce aile ve çocuklarımızdan başlayacağız. Öğretmensek öğrencilerimizle başlayacağız. Temennimiz başta kadınların şiddete maruz kalmaması, toplumda şiddetin bitmesi."

Boşandığı eşi tarafından geçen yıl üzerine kimyasal ve asit dökülmek suretiyle şiddete maruz kalan 2 çocuk annesi Fatma Elalmış da başına gelenleri anlattı.

Elalmış, şunları söyledi:

"3 ay yoğun bakımda yaşam savaşı verdim. Yüzümün sol tarafı alındı, göz kapaklarım, kollarım, başım, yüzüm, kulaklarım baştan yapıldı. Ağız ve burun yapılmaya çalışılıyor ama tutmuyor. Kimyasal yanık olduğu için hücreler tutmuyor. O kadar acı çektim ve hala çekiyorum. Doktorlara, 'yaşamak istemiyorum, beni öldürün' dedim. Bana, 'senin çocukların var, direnmek zorundasın' dediler. 'Allah'tan gelen baş, göz üstüne' dedim, çok şükür bugünlere geldim."

Konuşmaların ardından Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği oyuncuları, kadın ve evlat sevgisinin konu edildiği tek perdelik oyunu sahneledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber