Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 01 Eylül 2016 - 17:08 Yorum: 0

250 kamu personeli tutuklandı

Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 250 kamu personelinin tutuklandığı, 56 kamu personelinin ise gözaltındaki...

250 kamu personeli tutuklandı

Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 250 kamu personelinin tutuklandığı, 56 kamu personelinin ise gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 72 farklı kamu kurum ve kuruluşundan 2 bin 240 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, 41'inin kamudan ihraç edildiğini, 33'ünün ise sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan 470 kamu personelinden 250'sinin tutuklandığı, 177'sinin adli kontrol şartıyla, 43'ünün de serbest bırakıldığı öğrenildi. 56 kamu görevlisinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği Manisa'da 90 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği açıklandı. 28 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği soruşturma kapsamında bin 860 kamu personeli ve yakınının pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. 8 kamu personelinin başka illere teslim edildiği belirtilirken, 5 kamu personelinin ise emekliye ayrıldığı bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber