Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 13:58 Yorum: 0

27 çiftçiye Macar fiği tohumu

Kütahya'nın Çavdarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İlcikören köyünde 27 çiftçiye birbirine bitişik parsellerde bin...

27 çiftçiye Macar fiği tohumu

Kütahya'nın Çavdarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İlcikören köyünde 27 çiftçiye birbirine bitişik parsellerde bin 113 dekar alan için macar fiği tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının havza bazlı üretim projelerine uygun olarak, Kütahya İl Özel İdare kaynaklı bütçeden satın alınarak temin edilen 10 ton Macar fiği tohumu, İlcikören köyündeki 27 çiftçiye dağıtımı yapılarak teslim edildi.

İlcikören köyü düğün salonunda düzenlenen dağıtım törenine Çavdarhisar Kaymakamı Muhammed Zennur Karasu, Çavdarhisar İlçe İl Özel İdare Müdürü Hüseyin Dülger, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Yıldız, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri ile çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Çavdarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gülle, "Hayvancılığın geliştirilmesi için hazırlanan proje, toplu alanda ekimi yapılacağı için, Bakanlığımızın istediği havza bazlı ekim sistemin küçük bir örneği olacak. Bu nedenle bu proje bizim gözbebeğimiz. Tohumlarımızın ekimi, filizlenmesi ve hasadına kadar geçecek sürede, İlçe Müdürlüğümüz elemanlarınca ekilen arazilerinizin takibi yapılarak, sizlere her türlü teknik destek hizmetini vermeye çalışacağız" dedi.

Bin 113 dekar alanda ekimi yapılacak olan 10 ton macar fiği tohumunun köye 208 bin TL gelir getirmesi bekleniyor. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber