Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 20 Ağustos 2018 - 00:03 Yorum: 0

27. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri’ni Ali Gürbüz kazandı

27. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu.

27. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri’ni Ali Gürbüz kazandı

27. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu. Antalyalı Ali Gürbüz, finalde Samsunlu Fatih Atlı ile karşılaştı. Gürbüz büyük çekişme içinde geçen karşılaşmayı kazanarak Seydikemer'in başpehlivanı oldu.

Seydikemer Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel 27. Yayla Seki Yağlı Güreşleri'ne saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak başlandı. Yaklaşık 150 bin kişinin izlediği güreşleri çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce kişi, Seki mahallesinde buluştu.

Güreşleri Muğla milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri izledi. Yağlı güreşlere Kırkpınar'ın 47 başpehlivanı ile birlikte 800 güreşçi katıldı. Çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırana geçen güreşlerde pehlivanlar izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Ağalığı Bayram Önder Akdenizli kazandı

Güreş Ağalığı ihalesine 3 iş adamı katılırken, ihaleyi 258 bin TL veren iş adamı Bayram Önder Akdenizli kazandı.

27. Seki Yağlı Güreşleri, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ni de aratmadı. Güreşlerde başpehlivanlık için Ali Gürbüz ile Fatih Atlı karşılaştı. İzleyenlerin büyük heyecanla izlediği final güreşi yaklaşık 1 saat sürdü. Puanlamaya giden 2 güreşçi dakikalarca birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Ali Gürbüz, rakibi Fatih Atlı'yı puanlama içerisinde yaptığı atakla yenmeyi başardı. Gürbüz, karşılaşma sonrasında büyük bir sevinç yaşadı.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ata sporu yağlı güreşin devamını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Genç nesillere sevdirmek için geleneksel olarak etkinliği düzenlediklerini vurgulayan Otgöz, "Birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneği güreşlerde yaşandı. Müsabakalar centilmence geçti. Yağmur yağınca izleyiciler dağılacak zannettik. Vatandaşlarımız tribünlerin altına sığındı ve yağmur dinince izlemeye devam etti. İlgiden memnunuz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber