Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

"27. Yeryüzü Konuşmaları"

Yeryüzü Doktorları Derneği 2. Başkanı Dr. Sula:

'27. Yeryüzü Konuşmaları'

DÜZCE (AA) - Yeryüzü Doktorları Derneği 2. Başkanı Dr. Havva Sula, "Günümüzde halen açlıktan ölen insanların olduğunu bilmek bizleri üzüyor olsa da buralara gidip o insanların bir nebze elinden tutabilmek bir o kadar da huzur veriyor" dedi.

Düzce Genç Yeryüzü Doktorları Derneği tarafından Düzce Üniversitesi (DÜ) Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen "27. Yeryüzü Konuşmaları" etkinliğinde konuşan Sula, yeryüzü doktorlarının bir iyilik hareketi olduğunu vurgulayarak, bu düşünceyle iyilik için coğrafyalara açılmaya başladıklarını belirtti.

İyilik kelimesinin İngilizce bir karşılığının olmadığını anlatan Sula, şunları söyledi:

 "İyilik kelimesi tam anlamıyla manasını bulabiliyor mu? İngilizce karşılığı nedir? Biz bunları araştırdık ve bu kelimenin bir İngilizce karşılığının olmadığını öğrendik.  İyilik bizce öncelikle bir yerden harekete başlamak anlamına geliyor. Daha sonra başkasının derdiyle dertlenmek, her şeye yukarıdan bakıp fark etmek, etrafında olan bitenin farkında olabilmek, kendi haklarını savunamayanların haklarını savunmak, farklı olanlara farklı olduklarını hissettirmemek, öğretmek, ayrımcılık yapmamak, karşındakine aynı hizadan bakmak, sevilmek ve vefa anlamlarına gelir."

Dünya'da birçok çocuğun açlık sebebiyle hayatını kaybettiğini, Afrika'da doğan her beş çocuktan birinin 5 yaşına gelmeden öldüğünü dile getiren Sula, "İyilik yapmak için birçok fedakarlığa katlanmanın manevi huzuru içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaşıp bir miktar olsun yardım sağlayabilmek , insanın hayatta yapabileceği en mutlu andır. Bizler iyilik için yola çıkmış bir topluluğuz. Günümüzde halen açlıktan ölen insanların olduğunu bilmek bizleri üzüyor olsa da buralara gidip o insanların bir nebze elinden tutabilmek bir o kadar da huzur veriyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber