Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ağustos 2016 - 14:28 Yorum: 0

28. Mekanize Piyade Tugayı’nın Çankırı’ya Taşınması Çalışması

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, 28. Mekanize Piyade Tugayının Çankırı'ya taşınacağını açıkladı.

28. Mekanize Piyade Tugayı’nın Çankırı’ya Taşınması Çalışması

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, 28. Mekanize Piyade Tugayının Çankırı'ya taşınacağını açıkladı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Filiz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından askeri birliklerin yeniden yapılandırma sürecine girildiğini hatırlattı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde bulunan askeri birliklerin güvenli ve stratejik açıdan küçük illere kaydırılacağı yönündeki açıklamasına işaret eden Filiz, "Ankara'daki bazı birliklerin küçük illere taşınmasının gündeme gelmesi üzerine, Ankara'nın sınır illeri olan Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Karabük, bu konudaki talep ve isteklerini kampanyaya dönüştürdü. Biz ise bu süreçte bu konudaki çalışmamızı sessiz ve istikrarlı bir şekilde sürdürdük. Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı konuyu değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı ve buna bağlı olarak iki mekanize taburu, bir tank taburu, bir topçu bölüğü ve bağlı birlikleri Çankırı'ya taşınacak. Bu birliklerle beraber iki binin üzerinde personelin ve 500'ün üzerinde askeri aracın ilimize taşınma süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Taşıma işleminin yıl sonuna kadar bitmesi öngörülmektedir."ifadelerini kullandı.

Tugay ve birliklerin Çankırı'ya taşınıyor olmasının tesadüf olmadığını belirten Filiz, "Çankırı geçmişten bugüne olduğu gibi son olarak da 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda en çok şehit veren illerden bir tanesi oldu. Bu kent, vatanına, bayrağına, devletine ve milletine bağlılığı ile daima dik duruş sergilemiş bir şehirdir. İlimize taşınacak olan askeri birliğimizi de aynı duruş ile bağrına basacaktır. Birliğin taşınıyor olması, kentin ticaretine de önemli katkılar sağlayacaktır. Çankırı'ya bu önemli hizmet hayırlı uğurlu olsun."dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber