Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 02 Mart 2015 - 00:50 Yorum: 0

"28 Şubat ve Yeni Türkiye" Paneli

Yeşilyurt Belediyesi, "28 Şubat ve Yeni Türkiye" isimli panel düzenledi.

'28 Şubat ve Yeni Türkiye' Paneli

MALATYA - Yeşilyurt Belediyesi 28 Şubat Postmodern darbenin yıl dönümünde yazarlarının katıldığı "28 Şubat ve Yeni Türkiye" isimli panel düzenledi. Panele gazeteci yazarlar Ahmet Kekeç, Nevzat Çiçek ve  Ömer Altaş katıldı.

Kongre ve Kültür Merkezinde yoğun katılımla  gerçekleşen "28 Şubat ve Yeni Türkiye" paneline Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NİYET OKUMALARLA İSLAMİ KESİMİN CEZALANDIRILDIĞI BİR DÖNEMDİ

28 Şubat İnançlı kesim İçin bir sürek avıydı. Binlerce insanın sırf inançlı diye, sahte deliller oluşturularak cezalandırıldığı bir dönemdi 28 şubat. İnsanların tek suçu inaçlı olmak, vatanını milletini sevmekti. Başörtülü nice kızlar üniversite önünde tekmelendiler. Başlarını açmaları için ikna odaları oluşturuldu. Bu dönemde medya, sivil toplum kuruluşları ve potansiyel bir çok kesim tarafından inançlı kesim her kötülükten daha kötü yansıtılmaya çalışıldı

"28 Subat ve Yeni Türkiye" panelinde geçmişte 28 Şubat yıllarında yaşanan, İnançlı kesime korku salınan, dindarlığın terörden daha tehlikeli gösterildiği, İnançlı İnsanların terörle, idamla yargılandığı bir korku Cumhuriyetinden, İyileşmeye, gelişmeye ve büyümeye yol alan ve dünyanın artık önemsemeye başladığı Yeni Türkiye'ye geçmiş olmanın aşamalarını anlatan gazeteci yazarlar, o dönemde yapılan haksızlıkların ve 28 şubat bin yıl sürecek diyenlerin hesaba katmadıkları bir millet mekanizmasının var olduğundan habersiz olduklarını bununla birlikte yeni Türkiye'nin artık söz söylerken sözünün tüm dünya tarafından önemsendiği bir yapıya kavuşmasının, korku cumhuriyetinden Umut cumhuriyetine geçmesinin gayretlerini, çalışmalarını ve basamaklarını anlatan konuk gazeteci yazarlar panelin ardından vatandaşlardan gelen soruları yanıtladılar.

POLAT "ARTIK HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Panelde kısa bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "28 Şubat hakikaten inançlı insanların haksızlığa uğradığı, hor görüldüğü, terörizmden bile daha tehlikeli görüldüğü bir dönemdi. O dönemde inançlı kesim, karanlık, önünü göremeyen, umudunun olmadığı bir korku İmparatorluğunda yaşatılıyordu. Zalimlerin zulmü hedefine ulaşamadı.Ve  bu zalimler kendi kurduğu oyunlarda boğuldular. Yeni Türkiye'de artık o karanlık dolu günler, umutsuz yarınlar tükenmeye başladı. Yeni Türkiye yolunda insanlar daha müreffeh bir hayatın yanı sıra geleceğe umutla hayaller ile bakmaya başladılar. Şunu herkes çok iyi bilmeli. Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.  Eski Türkiye  karanlık ve insanların umudunun olmadığı bir düzenle yönetiliyordu. Bu karanlık yıllardan, aydınlık ve insanların geleceğe umutla baktığı yeni bir Türkiye'ye geçtik."dedi.

Konuşmaların ardından Panelistlere  Yeşilyurt Kültür ve Sanat Merkezi öğrencilerinin yaptığı Tablolar takdim edildi. Gazeteci yazar Ahmet Kekeç'e Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu hediyesini takdim ederken, Ömer Altaş'a Ertan Mumcu, Nevzat Çiçeğe ise Hakan Kahtalı takdimde bulundu. Günün anlam ve önemine binaen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 28 Şubat mağdurlarından olan Fahri Memur'a yine (YEKSAM) öğrencilerinin yapmış olduğu tabloyu armağan etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber