Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Şubat 2015 - 15:28 Yorum: 0

28 Şubat'ın 18'inci yılı

Özgür-Der Bartın Şubesi üyeleri, basın açıklaması yaptı

28 Şubat'ın 18'inci yılı

BARTIN (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Bartın Şubesi, 28 Şubat 1997'deki "postmodern darbeyi" basın açıklamasıyla protesto etti.

Hükümet Caddesi Arap Camisi önünde bir araya gelen dernek üyeleri adına açıklama yapan Özgür-Der Bartın Şube Başkan Yardımcısı Aydın Kuloğlu, "bin yıl sürecek" kibriyle savunulan sürecin kısa sürede akamete uğramasını, "despot zihniyet, halk düşmanlığı ve yabancılığının göstergesi" olarak değerlendirdiklerini söyledi.

İslami kimlik ve taleplere duydukları öfkeyi "açık, sistematik, militarist" dayatma şeklinde dışa vuran kadroların, halkı korkutarak istedikleri doğrultuda yönlendirme hesaplarının bir kere daha iflas etmiş olduğunun ayan beyan ortaya çıkmasını hayırlı gelişme gördüklerini anlatan Kuloğlu, şöyle konuştu:

"Elbette darbecilerden hesap sorulmasına sevinmekteyiz, 28 Şubat zorbalığının yargı düzleminde yaşanan iki temel çelişkisinin görülmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. '28 Şubat' adlı zorbalık, şüphesiz askerlerce planlanmış, siyasetçilerden sermayeye, akademi dünyasından medyaya kadar geniş yelpazede görev almış kadrolarca icra edilmiştir. Daha fazla vakit geçirilmeden darbenin tüm bu resmi-sivil aktörlerinden hesap sorulmalıdır. Ayrıca, Ergenekon-Balyoz davaları sürecinde yaşandığı üzere, 28 Şubat davası sanıklarının tümüyle tahliye edilmelerinin ve yargılanmalarının tutuksuz sürdürülmesi ve bu kişilere isnat edilen suçların beraber düşünüldüğünde çok ciddi hukuki garabet oluşturduğuna dikkati çekiyoruz."

Hukuk dışı yöntem ve dayatmalarla haklarında soruşturma ve yargılama yürütülenlerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden Kuloğlu, “Daha fazla haksızlık ve zulme sebep olmaması için 28 Şubat darbe süreci mağdurlarının acilen tahliye edilmelerinin hukukun ve adaletin gereği olduğunun altını çiziyoruz” diye konuştu. 

Slogan atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber