Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 10 Ekim 2016 - 08:48 Yorum: 0

29 Ağustos’tan bugüne kadar 88 şehit, 152 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 29 Ağustos 2016'dan bugüne kadar tüm yurtta icra edilen operasyonlar sonucunda 417'si ölü, 61'i yaralı, 41'i teslim olarak,...

29 Ağustos’tan bugüne kadar 88 şehit, 152 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 29 Ağustos 2016'dan bugüne kadar tüm yurtta icra edilen operasyonlar sonucunda 417'si ölü, 61'i yaralı, 41'i teslim olarak, 18'i yakalanarak toplam 537 teröristin ele geçirildiğini açıkladı. Aynı dönemde icra edilen operasyonlarda 88 askerin şehit olduğu, 152 askerin ise yaralandığı bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, TSK ve güvenlik kuvvetlerinin tüm unsurları tarafından, bölücü terör örgütüne karşı ülke çapında son yılların en etkin ve kapsamlı terörle mücadele harekâtının büyük bir azim ve kararlılıkla yürütüldüğüne dikkat çekildi.

Bu kapsamda 29 Ağustos 2016'dan bugüne kadar tüm yurtta icra edilen operasyonlar sonucunda 417'si ölü, 61'i yaralı, 41'i teslim olarak, 18'i yakalanarak toplam 537 terörist ele geçirildiği belirtilerek, bu amaçla teröristlerden tarafından bırakılan havan, roket, Doçka ve bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ele geçirildiği ifade edildi.

"Aynı dönemde icra edilen operasyonlarda 88 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 152 silah arkadaşımız yaralanmıştır" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği için anayasa ve yasalar çerçevesinde kendisine verilen görevler doğrultusunda yurt içinde ve sınır ötesinde teröristle mücadele eden TSK; gece gündüz demeden, hiç bir zorluğa aldırmadan, her türlü fedakârlık ve kahramanlığı göstererek, Jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza sürdürülen operasyonlar sonucunda; kırsalda kontrol sağlanmaktadır. Böylece bölücü terör örgütünün eylem gerçekleştirme imkânı sınırlamış ve kış hazırlıkları büyük ölçüde engellenmiştir.

Bu durum karşısında; bölücü terör örgütü, el yapımı patlayıcılar ve intihar türü saldırılara başvurarak sivil vatandaşlarımızı da hedef alan eylemlerle varlığını ispat etme gayreti içerisine girmiştir. Buna karşın TSK güvenlik güçleri mensupları masum halkımıza en ufak bir zarar dahi vermemek için her türlü tedbiri almaktadır. Operasyonlar bu anlayışla planlanmakta ve icra edilmektedir."

Operasyonlar, bundan sonra da en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam ettirileceği vurgulanarak," 09 Ekim 2016 tarihinde saat 09.45 sularında, Şemdinli/Tekeli Durak Hd. Bl. K.lığı sorumluluk sahasında bulunan Jandarma Yol Kontrol Noktasına bölücü terör örgütü mensuplarınca patlayıcı madde yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber