Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Ekim 2014 - 16:23 Yorum: 0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü, Malatya'nın bazı ilçelerinde törenlerle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

MALATYA  - Malatya'nın Hekimhan, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hekimhan'da Cumhuriyet Bayramı Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

Törene Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Ünsal, Hekimhan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Zahid Demirhan, Daire amitleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkân, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar, Sakarya ilkokulu bahçesinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün coşku ve kıvançla kutlandığını söyleyen Mesut Çoban, “Cumhuriyet, millet egemenliğine dayanır, gücünü millet iradesinden alır” ifadelerini kullanarak halkın bayramını kutladı.

Program Öğrencilerin şiir, müzik, halk oyunları ve dans gösterileriyle sona erdi.

Arapgir Hükümet Meydanı'ndaki törende, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.

Törende konuşan Arapgir Kaymakamı Tekin Erdemir, Türk milletinin vatanı uğruna savaştığını ve tüm varlığını bu uğurda gözünü bile kırpmadan verdiğini dile getirerek, "Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun askerleri olan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi en büyük şükranlarımla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

- Arguvan

Arguvan'da da kutlamalar yapıldı.

Nazım Hikmet Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrenciler, şiirler okudu, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Törene, Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Başçavuş Hüseyin Şimşekkaya, İlçe Emniyet Amiri Doğukan Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız İmer, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber