Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 17:33 Yorum: 0

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kutlandı

Halk Sağlığı haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, "Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlıklı hizmetleri...

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kutlandı

Halk Sağlığı haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, "Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlıklı hizmetleri sunmak en öncelikli hedeflerimizin başında gelmektedir" dedi.

Her yıl 3-9 Eylül tarifleri arasında tüm dünya ve ülke genelinde olduğu gibi Malatya'da da Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor. Halk Sağılığı Haftasını kutlayan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak olduğunu belirtti. 2001 yılından beri Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nın bu yılki temasının "sağlıklı yaşam" olarak belirlendiğini ifade eden Şener, "Sağlıklı yaşam, kişilerin ciddi ve tedavisi zor hastalıklara yakalanmadan, hem fiziksel hem zihinsel hem de sosyal yönden tam bir iyilik hali içinde uzun yıllar yaşamlarını sürdürmeleri demektir. Dengeli beslenmek, egzersiz yapmak ve belirli aralıklarla sağlık taramaları yaptırmak sağlıklı yaşamın en temel gereklilikleri arasındadır. Yaşımıza uygun fiziksel aktiviteyi belirleyip, ideal kilomuzu koruyarak, doğru beslenip, şeker, tuz ve yağ tüketimini azaltarak, meyve sebze tüketimini artırarak, sigara içilen ortamlardan uzak durup, uyku düzenimize de dikkat ettiğimiz takdirde birey olarak sağlıklı bir yaşam için temel ilkeleri yerine getirmiş oluruz. Günlük düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ile birlikte kronik hastalıkların önlenmesindeki en önemli öğedir. Haftada üç kez 30-40 dakika yürüyüş veya bisiklete binme gibi egzersiz programları yapılmasının diyabette kan şekerinin kontrolünün sağlanmasında olumlu gelişmeler sağladığı gösterilmiştir. Fiziksel aktivite, bireysel olarak kronik hastalıkları önlemede, toplumsal olarak halk sağlığının iyileştirilmesinde etkilidir ve kadın, erkek, her yaştaki bireye fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar sağlamaktadır" dedi. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Malatya'da Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile birçok hayati önemi olan görevleri yürüttüklerini belirten Şener, vatandaşların hak ettikleri sağlıklı hizmetleri sunmanın en öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber