Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 12:28 Yorum: 0

3. Antalya Akreditasyon Çalıştayı

TOBB'un düzenlediği çalıştay, akredite 152 oda ve borsanın genel sekreterleri ile akreditasyon sorumlularını buluşturdu

3. Antalya Akreditasyon Çalıştayı

ANTALYA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Antalya'da bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Akreditasyon Çalıştayı, akredite 152 oda ve borsanın genel sekreterleri ile akreditasyon sorumlularını bir araya getirdi. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Konferans Salonu'nda başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İssi, toplantının odaların akreditasyon çalışmalarına katkısı açısından önemli olduğunu söyledi.

Odaların yapısal zorluklarına değinen İssi, bir yandan sicil işlemleriyle kamunun bir parçası, diğer yandan sektörel sorunları çözmeye, üyelerine katkı sağlamaya dönük çalışmalarla sivil toplum örgütü gibi çalışan kurumlar olduklarını anlattı.

İssi, buna rağmen oda ve borsa üyelerinin en çok kullandığı cümlenin, "Oda ve borsalar neye yarıyor" olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özel sektöre hizmet edebilmek için buna layık hizmet kapasitesine sahip olmak gerekmektedir. Bugün beş yıldızlı otel müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı oda ve borsalar da bu kalitede hizmet vermek durumundadır. Oda ve borsaların kurumsal kapasitesini geliştirmek, birliğimizin en önemli katkılarından biridir. Akreditasyon sistemi, oda ve borsalarımızın hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırması için çok önemli bir araçtır. Bu nedenle bu çalışma, gerçekten değerli bir katkıdır."

TOBB Akreditasyon Kurulu üyeleri, Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin ve Ankara Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eyüp Şenol Ömeroğlu ile TOBB Eğitim ve Kalite Müdürü Halil Sait Güler'in de konuşma yaptığı çalıştayın birliğin kendi düşünce kuruluşu Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Antalya Ticaret Borsasının katkılarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 2002 yılından itibaren uygulanan Oda ve Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında düzenlenen çalıştay ile akredite 152 oda, borsanın genel sekreterleri ile akreditasyon sorumluları arasında iyi uygulama paylaşımı amaçlanıyor. Söz konusu sistem ile oda ve borsa hizmetlerinin Avrupa Birliği standartlarına kavuşturulması hedefleniyor.

Çalıştay, 22 Ekim'de sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber