Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 15 Nisan 2014 - 19:13 Yorum: 0

3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı sona erdi

Antalya'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda Ukrayna'dan Sofiya Dubova birinciliği kazandı

3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı sona erdi

ANTALYA (AA) - Kız öğrencilerin matematiğe ilgilerini artırmak amacıyla ilki 2012 yılında düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nın üçüncüsü, Antalya'da gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığının organizasyonu ile Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen olimpiyata, 29 ülkeden 110 öğrenci katıldı.

 Öğrencilerin sonlu matematik, geometri, sayılar teorisi, analiz ve cebir alanlarında yarıştığı olimpiyatlara Türkiye, iki takımla katıldı.

Yarışmalar sonucunda genel klasmanda Ukrayna'dan Sofiya Dubova 40 puanla birinci oldu.

Kategorilerinde Türkiye'den Feyza Duman'ın ikinciliği elde ettiği olimpiyatta, yine Türkiye'den Melike Ayşegül Kara ve Zehra Erdem de bronz madalya kazandı.

Takım halinde de Ukrayna birinci, ABD ikinci, Romanya üçüncü oldu. 

Turnuva direktörü Doç. Dr. Azer Kerimov, başarılı bir organizasyona imza attıklarını, katılan ülkelerin soruları ve değerlendirmeleri çok başarılı bulduğunu ifade etti.

Bu tür turnuvaların kızların matematiğe ilgisini arracağını dile getiren Kerimov, Türk matematik takımına neredeyse 5 ya da 6 yılda bir kız öğrencilerin katıldığı, olimpiyatlar sayesinde matematik başarısının artacağını düşündüğünü ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber