Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Nisan 2015 - 09:47 Yorum: 0

3 Bin Amir ve Müdüre Tasfiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışmalı İç Güvenlik Paketi’ni onaylamasından sonra Emniyet Teşkilatı’nda paralel tasfiye için düğmeye basıldı

3 Bin Amir ve Müdüre Tasfiye

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün onayı ile her yıl Mayıs ayında toplanması öngörülen Yüksek Değerlendirme Kurulu öne çekildi.

GÜNDEM TASFİYE

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz başkanlığında bugün (Pazartesi) toplanacak olan Yüksek Değerlendirme Kurulu’nda emekliliğe hak kazanmış 3 bine yakın amir ve müdürün kaderi belirlenecek.

RESEN EMEKLİLİK

Fethullah Gülen Cemaatine üye oldukları yönünde fişlenen Emniyet Amiri, 4,3,2 ve 1. Sınıf Emniyet Müdürleri “kadrosuzluk” gerekçesiyle resen emekliye sevk edilecek. 3 bin amir ve müdüre kadrosuzluk tazminatı ödenecek.

ÖZEL EKİP KURULDU

4 Nisan’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren İç Güvenlik Paketi sonrası tasfiye edilecek amir ve müdürlerin isimleri tek tek tespit edildi. Cemaatçi polislerin belirlenmesinde Milli İstihbarat Teşkilatı ile EGM İstihbarat Dairesi’nden gelen raporlar etkili oldu.

Kulislere göre, genel seçimler nedeniyle görevinden istifa eden eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla oluşturulan “özel” ekip tasfiye listesini 6638 sayılı kanunun görüşmeleri sırasında belirledi. Tasfiye için kanunun Cumhurbaşkanı’nca onaylanıp yürürlüğe girmesi beklenildi.

MÜDÜRLER PANİKTE

Polis Şurası olarak nitelendirilen Yüksek Değerlendirme Kurulu bugün Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz başkanlığında Genel Müdür Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı, Polis Akademisi Başkanı, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı, Birinci Hukuk Müşaviri, Personel Daire Başkanı, seçilecek bir Polis Başmüfettişi ile iki İl Emniyet Müdürü’nden oluşacak şekilde toplanacak.

KADROSUZLUK TAZMİNATI

İki gün sürmesi beklenen Kurul’da; bin 727 1.sınıf, 678 2.sınıf, 2 bin 151 3.sınıf, 2 bin 428 4.sınıf Emniyet Müdürü ile bin 41 Emniyet Amiri’nin dosyası görüşülüp karara bağlanacak. Emeklilik aylığı bağlanabilmesi için gerekli şartları taşıyan 3 bin amir ve müdür Kurul’un teklifi ile İçişleri Bakan’ının onayı ile “resen” emekliye sevk edilecek.

YAŞ’ta olduğu gibi emekliye sevk edilecek polislerden en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) emniyet amirlerine yüzde 110’u, 4.sınıf müdürlere yüzde 120’si, 3.sınıf müdürlere yüzde 130’u, 2.sınıf müdürlere yüzde 140’ı, 1.sınıf müdürlere ise yüzde 150’si oranında kadrosuzluk tazminatı 60 yaşına kadar ödenecek.

Verilecek emekli aylığı ve kadrosuzluk tazminatı toplamı Genel Müdürlükte aynı kadrodaki emsaline kadrosuna bağlı olarak mali haklar kapsamında yapılan toplam ödemeye geçemeyecek. Bu tazminat vergiye tabi olmayacak ve yaş haddinden önce ölenlerin varislerine intikal etmeyecek.

BÜYÜK TASFİYE

Türkiye’yi sarsan 17 ve 25 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra Emniyet Teşkilatı’nda on binlerce polis “cemaatçi” oldukları iddiasıyla tayin ve sürgüne tabi tutulmuştu. Kurul’da Teftiş Kurulu ile Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nda Polis Başmüfettişi, Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda Merkez Emniyet Müdürü olarak görev yapan bin 727 1.sınıf Emniyet Müdürü’nden en az bin 400’ünün resen emekliye sevk edileceği öne sürüldü.

Memuruz.net

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber