Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 03 Eylül 2016 - 11:53 Yorum: 0

3 ferdi hasta olan aile yarım istiyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan Topuz ailesinin 3 ferdi hastalıkla mücadele ediyor.

3 ferdi hasta olan aile yarım istiyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan Topuz ailesinin 3 ferdi hastalıkla mücadele ediyor. Evin tek sağlıklı ferdi 17 yaşındaki Mustafa ise okulunu bırakarak ailesine bakmaya çalışıyor.

İlçede derme çatma bir evde yaşayan 4 nüfuslu Topuz ailesinin dramı yürekleri sızlatıyor. Baba Mustafa Topuz ve anne Nimet Topuz astım hastalığı ile 13 yaşındaki oğulları Zeynel Topuz da kalp hastalığı ile mücadele ediyor. KOAH hastası olan Mustafa Topuz, bel fıtığı nedeniyle de geçirdiği ameliyatlar sonrasında 6 platin ile yaşamaya devam ediyor. Aile reisinin 1,5 yıldır yatalak olması ve çalışamaması nedeniyle aile zor günler geçiriyor.

Topuz ailesinin tek sağlam ferdi olan 17 yaşındaki Ümit ise hayallerinden vazgeçip okulunu terk ederek günü birlik işlerle ailesine bakmaya çalışıyor. Ümit'in mücadelesi de evi geçindirmeye yetmeyince ailenin mağduriyeti her geçen gün artıyor.

Biriken elektrik ve su borçlarının üstüne bir de evin kira borçları eklenince zor duruma düşen aile hayırseverlerden destek bekliyor. Baba Hüseyin Topuz, KOAH hastası olduğunu ve aynı zamanda belindeki rahatsızlık nedeniyle geçirdiği ameliyatlar sonrasında ayağa kalkamadığını ifade ediyor. Ailece zor durumda olduklarını belirten Topuz, "Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesleniyorum. Bize yardım edin bizi bu mağduriyetten ne olur kurtarın" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

13 yaşındaki kalp hastası Zeynel ise gözyaşları içerisinde anlattığı hastalığının tedavisi için maddi imkanlarının olmadığını söyleyerek devlet büyüklerinden yardım istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber